Engedélyezi a bíróság Musk gyerekének névváltoztatását

A bíróság jóváhagyta Elon Musk gyereke, a 18 éves Alexander Xavier Musk név- és nemváltoztatási kérelmét. 

Ahogy mi is megírtuk, Elon Musk transznemű lánya két okból kifolyólag kérelmezett névváltoztatást: egyrészt szeretné, ha nemi identitásának megfelelően élhetne, másrészt semmilyen formában nem kíván kapcsolódni biológiai apjához. „Nem akarok többé együtt élni a biológiai apámmal, és nem kívánok sem rokoni, sem semmilyen más kapcsolatban lenni vele a továbbiakban” – szögezte le a milliárdos Xavier Alexander Musk néven született gyermeke a bírósági iratokban.


Az ABC 7 most arról ír, hogy a bíróság engedélyezte Elon Musk gyerekének mindkét kérelmét, így az irataiban bejegyzett nemét férfiről nőre cserélik, és immár hivatalosan is Vivian Jenna Wilson néven élhet tovább. Vivian Jenna Wilson édesanyja Justine Wilson kanadai író, aki 2000 és 2008 között volt házas Elon Muskkal.

Elon Musk gyereke
Elon Musk Justine Wilsonnal és két iker-gyerekükkel. (Fotó: Busines Insider)

A Guardian a hír kirobbanásakor megjegyezte, hogy egy hónappal a névváltoztatási kérelmek benyújtása után Elon Musk arról beszélt, hogy támogatja a Republikánus Pártot, amelynek választott képviselői korlátozzák a transzneműek jogait az ország egyes államaiban. Bár megerősítést nem kapott, de nem kizárt, hogy a névváltoztatás hátterében a nemváltás mellett politikai nézeteltérések állnak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?