Kép: YouTube

A DOOM RPG a legendás cím olyan kiadása, ami 17 éve jelent meg mobilra, és a belsőnézetes lövöldét nyakon önti némi szerepjátékos jellemzővel. 

Bátran állítható, hogy a DOOM a videojátékok történelmének egyik legfontosabb darabja, ami a megjelenése óta eltelt évtizedekben már szinte kaputelefonon is játszható. A John Carmack által megálmodott belsőnézetes hentelés egészen magával ragadó volt, és a folytatások is jól sikerültek. A 2005-ben megjelent DOOM RPG azonban nem egy PC-s platformra szánt cím volt, mivel a mobiltelefonok tulajdonosai adták a célközönséget. A Fountainhead Entertainment által kifejlesztett és a JAMDAT Mobile által kiadott termék a jól ismert első személyű lövöldözős formátumot szerepjátékos elemekkel kombinálta.

A történet a DOOM 3 számos hasonló eseményét tartalmazza, de más karakterekkel. Két rajongó, akik ‘Erick194’ és ‘Anarkavre’ néven futnak, addig dolgozott, amíg lehetővé nem tette, hogy mindezt PC-n is élvezhessük. Fontos ugyanakkor azt is tudni, hogy a játékmenet alapvetően különbözik a megszokottól abban, hogy fordulóalapú szerepjáték, és nagyobb hangsúlyt fektet a cselekményre. Más szóval a játékos 90°-os szögben fordul, és az egyes mezőkre lépve mozog. A DOOM 3-hoz hasonlóan a tudósokkal kell beszélni, és számítógépes terminálokhoz kell hozzáférni, hogy létfontosságú információkhoz jussunk a játékban való előrehaladás érdekében. Akit érdekel ez a koncepció, és nem zavarja a 2005-ös képi világ, az ide kattintva tölheti le.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!