A Huawei 2020-ban állt elő a Freebuds Pro vezeték nélküli fülhallgatójával, amely mind a vásárlók, mind a „kritikusok” körében nagy sikert aratott. A csúcskategóriát képviselő eszköznek most megérkezett az utódja, a FreeBuds Pro 2, amelyet a Devialettel közösen hozott tető alá a cég. A második generációs FreeBuds Prót nekem is volt szerencsém kipróbálni, és az alábbi cikkben el is mondom, hogy mire képes ez a meglehetősen borsos árcédulával rendelkező eszköz.

Ahogy fentebb is említettem, az előző modell, a Freebuds Pro igen magasra tette a lécet annak ellenére is, hogy különösebben extrém innovációt nem pakoltak bele, és az üzemideje is az átlagosnak mondható. Nem tagadom, nagy elvárásokkal kezdtem bele az új modell tesztelésébe, a nagy elvárásoknak pedig gyakran csalódás a vége. Szerencsére ezúttal semmi ilyenről nincs szó.

huawei freebuds pro 2

A Huawei FreeBuds Pro 2 töltőtokja kicsit nagyobb a megszokottnál, ám formáját és nyitómechanizmusát tekintve a jól ismert sémát követi. Az ovális, ezüst színű tokban ott csücsülnek a színben passzoló, fényes fülesek, amelyek a számunkra kedves pipa alakú kialakítást kapták. Bár a kis doboz kifejezetten minőségi és elegáns hatást kell, negatívumént említhető meg, hogy nehéz rajta fogást találni, olyannyira, hogy egy óvatlan pillanatomban még a kezemből is sikerült kiejtenem (nem lett baja, hálisten). Papíron a füles zajszűrés nélkül 6.5 órányi aktív működést ígér, zajszűréssel 4 órányi zenehallgatás sajtolható ki belőle, tokjával együtt pedig 30 órányi üzemidőt biztosít. Jó hír, hogy a gyorstöltés elérhető, ami nagyon hasznos tud lenni, ha sietünk valahova, és az utolsó pillanatban vesszük csak észre, hogy lemerült az eszköz.

huawei freebuds pro 2

Ebben a kategóriában már elvárható egyfajta igényesség, és a FreeBuds Pro 2 nem vall szégyent. Az előző modellnél már láthattuk a gyártóra jellemző letisztult, elegáns, de mégis dekoratív dizájnt, ami ha lehet még tovább javult. A rövid, szögletes pipa kialakítású eszközök remekül mutatnak a fülben, egyenként pedig mindössze 6 grammot nyomnak, tökéletesen belesimulnak a fülbe, szinte észrevétlenek maradnak, így hosszabb távon sem válik fárasztóvá a zenehallgatás. A termék egyébként IP54-es védelemmel rendelkezik, vagyis por-és cseppálló a kütyü, így még akkor sem esik baja, ha futás közben kap el minket egy gyors nyári zápor. Nagy kár viszont, hogy úszni továbbra sem lehet vele.

Természetesen rendelkezik a termék aktív zajszűréssel is, erről egy három-három mikrofonos rendszer gondoskodik, amely papíron 15 százalékkal jobb zajcsökkentési képességet biztosít, és ha igaz a szóbeszéd, az eszköz akár 47 dB-ig is képes kiszűrni a zajokat. Tapasztalatom szerint a kütyü valóban nagyszerűen kioltja az olyan zavaró környezeti zajokat, amelyek egy vonatúton vagy egy forgalmas utcán érhetik az embert, de a home office-hoz is remekül jön, ha otthon van a család (természetesen, ugyanez igaz az irodai körülményekre). A teljes zajszűrés mellett elérhető az ún. Éberség mód, aminek az a lényege, hogy a hallójárat lezárása ellenére a külső hangok egy részét szépen beengedi az eszköz, illetve van egy. ún. Hang mód is, amely a kintről érkező hangok átengedését kínálja. A FreeBuds Pro 2 egyébként in-ear, azaz a hallójáratba illeszthető fülhallgató, vagyis a zajszűrős rendszer mellett „passzív” védelemmel, fizikailag is igyekszik gátolni a kívülről érkező hanghullámokat.

huawei freebuds pro 2

Ami a hangzást illeti, az eszköz papíron 14 Hz és 48 kHz közötti frekvenciaátvitelen tudja a hangokat megszólaltatni, ami nagyon figyelemreméltó teljesítmény. Az eszköz fejlesztésénél a Devialet is jelen volt, és ez egyértelműen érződik a végeredményen: összességében kiegyensúlyozott hangzást kapunk, ha kell domináns, gazdag a basszus, de a közepes-és magas tartományok is szépen, jól elkülönülve szólnak, egyik tartomány sem válik kényelmetlenné akár több órányi zenehallgatás után sem. A Huawei terméke egyértelműen átlagon felül teljesít ezen a téren, és ezt még én is érzékeltem, annak ellenére, hogy olvasóink túlnyomó többségéhez hasonlóan csak átlagos (a legjobb indulattal is csak közepesen erős) hallással vagyok megáldva. A modell headset képességei is teljesen rendben vannak, tehát gond nélkül tudunk telefonálni vele, a próbaidőszak altt én is tökéletes jól hallottam a hívót, és a többiek sem panaszkodtak, hogy valami ne lenne rendben.

A vezeték nélkül fülhallgatókból szép lassan telítődik a piac, így a vásárlóknak nincs könnyű dolguk, ha a legjobb ár-érték arányú terméket akarják hazavinni. A Huawei FreeBuds Prónak egy-két szépséghibától eltekintve abszolút a csúcskategóriás ligában a helye, dizájnos, rendkívül kényelmes, élvezeti értékét tekintve pedig a jobb minőségű fejhallgatókkal kel versenyre. Persze mindez az árában is megmutatkozik: a Huawei kütyüjéért 80 ezer forintot kell kecsegtetni itthon, ami lássuk be, elég komoly ár egy pár fülhallgatóért cserébe.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Teszt áttekintő
Külalak
Teljesítmény
Innováció
Ár-érték arány
durvan-jo-fulest-rittyentett-ossze-a-huawei-freebuds-pro-2-tesztBár az üzemidővel bánhattak volna bőkezűbben, engem is meglepett, hogy a Huawei fülese mennyire jól szól. Bátran ajánlom azoknak, akik csúcsminőséget keresnek, és 100 ezer forint alatt nézelődnek.