Durván jó fülest rittyentett össze a Huawei – FreeBuds Pro 2 teszt

A Huawei 2020-ban állt elő a Freebuds Pro vezeték nélküli fülhallgatójával, amely mind a vásárlók, mind a „kritikusok” körében nagy sikert aratott. A csúcskategóriát képviselő eszköznek most megérkezett az utódja, a FreeBuds Pro 2, amelyet a Devialettel közösen hozott tető alá a cég. A második generációs FreeBuds Prót nekem is volt szerencsém kipróbálni, és az alábbi cikkben el is mondom, hogy mire képes ez a meglehetősen borsos árcédulával rendelkező eszköz.

Ahogy fentebb is említettem, az előző modell, a Freebuds Pro igen magasra tette a lécet annak ellenére is, hogy különösebben extrém innovációt nem pakoltak bele, és az üzemideje is az átlagosnak mondható. Nem tagadom, nagy elvárásokkal kezdtem bele az új modell tesztelésébe, a nagy elvárásoknak pedig gyakran csalódás a vége. Szerencsére ezúttal semmi ilyenről nincs szó.


huawei freebuds pro 2

A Huawei FreeBuds Pro 2 töltőtokja kicsit nagyobb a megszokottnál, ám formáját és nyitómechanizmusát tekintve a jól ismert sémát követi. Az ovális, ezüst színű tokban ott csücsülnek a színben passzoló, fényes fülesek, amelyek a számunkra kedves pipa alakú kialakítást kapták. Bár a kis doboz kifejezetten minőségi és elegáns hatást kell, negatívumént említhető meg, hogy nehéz rajta fogást találni, olyannyira, hogy egy óvatlan pillanatomban még a kezemből is sikerült kiejtenem (nem lett baja, hálisten). Papíron a füles zajszűrés nélkül 6.5 órányi aktív működést ígér, zajszűréssel 4 órányi zenehallgatás sajtolható ki belőle, tokjával együtt pedig 30 órányi üzemidőt biztosít. Jó hír, hogy a gyorstöltés elérhető, ami nagyon hasznos tud lenni, ha sietünk valahova, és az utolsó pillanatban vesszük csak észre, hogy lemerült az eszköz.

huawei freebuds pro 2

Ebben a kategóriában már elvárható egyfajta igényesség, és a FreeBuds Pro 2 nem vall szégyent. Az előző modellnél már láthattuk a gyártóra jellemző letisztult, elegáns, de mégis dekoratív dizájnt, ami ha lehet még tovább javult. A rövid, szögletes pipa kialakítású eszközök remekül mutatnak a fülben, egyenként pedig mindössze 6 grammot nyomnak, tökéletesen belesimulnak a fülbe, szinte észrevétlenek maradnak, így hosszabb távon sem válik fárasztóvá a zenehallgatás. A termék egyébként IP54-es védelemmel rendelkezik, vagyis por-és cseppálló a kütyü, így még akkor sem esik baja, ha futás közben kap el minket egy gyors nyári zápor. Nagy kár viszont, hogy úszni továbbra sem lehet vele.

Természetesen rendelkezik a termék aktív zajszűréssel is, erről egy három-három mikrofonos rendszer gondoskodik, amely papíron 15 százalékkal jobb zajcsökkentési képességet biztosít, és ha igaz a szóbeszéd, az eszköz akár 47 dB-ig is képes kiszűrni a zajokat. Tapasztalatom szerint a kütyü valóban nagyszerűen kioltja az olyan zavaró környezeti zajokat, amelyek egy vonatúton vagy egy forgalmas utcán érhetik az embert, de a home office-hoz is remekül jön, ha otthon van a család (természetesen, ugyanez igaz az irodai körülményekre). A teljes zajszűrés mellett elérhető az ún. Éberség mód, aminek az a lényege, hogy a hallójárat lezárása ellenére a külső hangok egy részét szépen beengedi az eszköz, illetve van egy. ún. Hang mód is, amely a kintről érkező hangok átengedését kínálja. A FreeBuds Pro 2 egyébként in-ear, azaz a hallójáratba illeszthető fülhallgató, vagyis a zajszűrős rendszer mellett „passzív” védelemmel, fizikailag is igyekszik gátolni a kívülről érkező hanghullámokat.

huawei freebuds pro 2

Ami a hangzást illeti, az eszköz papíron 14 Hz és 48 kHz közötti frekvenciaátvitelen tudja a hangokat megszólaltatni, ami nagyon figyelemreméltó teljesítmény. Az eszköz fejlesztésénél a Devialet is jelen volt, és ez egyértelműen érződik a végeredményen: összességében kiegyensúlyozott hangzást kapunk, ha kell domináns, gazdag a basszus, de a közepes-és magas tartományok is szépen, jól elkülönülve szólnak, egyik tartomány sem válik kényelmetlenné akár több órányi zenehallgatás után sem. A Huawei terméke egyértelműen átlagon felül teljesít ezen a téren, és ezt még én is érzékeltem, annak ellenére, hogy olvasóink túlnyomó többségéhez hasonlóan csak átlagos (a legjobb indulattal is csak közepesen erős) hallással vagyok megáldva. A modell headset képességei is teljesen rendben vannak, tehát gond nélkül tudunk telefonálni vele, a próbaidőszak altt én is tökéletes jól hallottam a hívót, és a többiek sem panaszkodtak, hogy valami ne lenne rendben.

A vezeték nélkül fülhallgatókból szép lassan telítődik a piac, így a vásárlóknak nincs könnyű dolguk, ha a legjobb ár-érték arányú terméket akarják hazavinni. A Huawei FreeBuds Prónak egy-két szépséghibától eltekintve abszolút a csúcskategóriás ligában a helye, dizájnos, rendkívül kényelmes, élvezeti értékét tekintve pedig a jobb minőségű fejhallgatókkal kel versenyre. Persze mindez az árában is megmutatkozik: a Huawei kütyüjéért 80 ezer forintot kell kecsegtetni itthon, ami lássuk be, elég komoly ár egy pár fülhallgatóért cserébe.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 • Külalak
  (5)
 • Teljesítmény
  (4.5)
 • Innováció
  (4.5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.5

Összegzés

Bár az üzemidővel bánhattak volna bőkezűbben, engem is meglepett, hogy a Huawei fülese mennyire jól szól. Bátran ajánlom azoknak, akik csúcsminőséget keresnek, és 100 ezer forint alatt nézelődnek.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
További tesztek

Ezeket olvastad már?