amazon kiszállítás elektromos
Fotó: Amazon

Az Amazon a házhoz szállító járműveik környezetbarátabbá tételével igyekszik csökkenteni karbonlábnyomát. 

Megkezdte az elektromos motorkerékpárral és gyalogosan történő kiszállítást Londonban az Amazon, hogy csökkentse a kiszállítással járó károsanyag-kibocsátását. Az e-kereskedelmi óriás 2040-re teljes karbonsemlegességet ígért, 2030-ra pedig azt a cél tűzte ki maga elé, hogy a kiszállítások 50 százalékát karbonsemlegessé teszi.

Kezdetben az elektromos motorkerékpáros és a gyalogos futárok a város ultraalacsony kibocsátású övezetében (Ultra Low Emission Zone, ULEZ) fognak szolgálatot teljesíteni. A cég saját bevallása szerint London Hackney kerületében évente egymillió csomaggal többet tudnak majd kiszállítani az új módszerrel az autós kiszállítások mellett.

Fotó: Amazon

Nem London az első európai város, ahol az Amazon elektromos motorkerékpárral és gyalogosan is szállít. Az Euronews megjegyzi, hogy Franciaországban öt, Németországban pedig hét nagyvárosban szállítanak ugyanezzel a módszerrel, míg Olaszországban és Spanyolországban elektromos robogókat használnak erre a célra. Tavaly novemberben a vállalat a párizsi szállítások kétharmadát elektromos motorbiciklikkel és furgonokkal, illetve gyalogosan teljesítette.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!