A NASA főnöke attól tart, hogy Kína el akarja foglalni a Holdat

A NASA vezetője, Bill Nelson attól tart, Kína kizárólagos igényt tart a Holdra. 

A NASA vezére a német Bild című lapnak azt mondta, hogy Kína űrprogramja egyértelműen katonai jellegű, nem akarják megosztani kutatási eredményeit másokkal, arról nem is beszélve, hogy Peking mindig is szívesen lopta a technológiát más országoktól. Nelson attól tart, hogy ha Kína eljut a Holdra, akkor azt mondja: „Na, ez mostantól a miénk, mindenki más húzzon innen!


Kína gyalázatosnak nevezte az ellene felhozott vádakat, mondván mindig is az emberiség közös jövőjét tartotta szem előtt. Peking szerint nem ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok figyelmen kívül hagyja a tényeket, és ilyen hajmeresztő dolgokkal rágalmazza őket.

Kína az elmúlt évtizedben komoly energiát fektetett az űrkutatásba, és érdeklődéseik középpontjában a Földhöz legközelebbi égitest, a Hold áll. Kelet-Ázsia legnagyobb országa 2013-ban hajtotta végre az első ember nélküli holdraszállást, egy ideje pedig már az USA és Oroszország mellet arra készül, hogy a közeljövőben embert küldjön a Holdra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?