Perre készül Elon Musk ellen a Twitter

Korábban szóbeszéd volt, mostanra bizonyosságot nyert, hogy Elon Musk, a világ leggazdagabb embere kiszáll a Twitter felvásárlásából. A közösségi oldal válaszul pert indít az üzletember ellen. 

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla nagyfőnöke május közepén jelentette be, hogy felfüggeszti a Twitter megvásárlását, mivel egyelőre nem sikerült bizonyosságot kapnia arról, hogy a cég mely számítások alapján jutott arra a megállapításra, hogy a napi aktív felhasználói bázis kevesebb mint 5 százalékát teszik ki a spam vagy kamu profilok. Azóta folyamatosan megy a huzavona a világ leggazdagabb embere és a Twitter között, a közösségi oldal befektetői be is perelték a milliárdost arra hivatkozva, hogy a Twitter-részesedések késleltetésével a piacot akarta manipulálni.


Mint kiderült, Musk nemrég úgy határozott, eláll a 44 milliárd dolláros üzlettől, méghozzá arra hivatkozva, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. A Bloomberg értesülései szerint a közösségi oldal válaszul már fel is bérelte a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz irodát, hogy az üzletembert 1 milliárd dolláros kártérítésre kötelezze az elállás miatt.

A világ leggazdagabb embere áprilisban jelentette be, hogy egy 44 milliárd dolláros üzlet keretében felvásárolja a Twittert. Azért fektettem be a Twitterbe, mert hiszek abban, hogy világszerte a szólásszabadság platformja lehet, és úgy gondolom, hogy a szólásszabadság a működő demokrácia társadalmi szükségszerűsége” – írta a techmágnás.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?