Nehéz elhinni, de Thor repkedő kalapácsa valóban létezik

Thor kalapácsa bármelyikünknek jól jönne bizonyos szituációkban, és a mesterséges intelligencia segít abban, hogy valóban létezzen. 

Még mielőtt bárki azt mondaná a cikket elolvasva, hogy átvertük, gyorsan leírjuk, nem arról van szó, hogy funkcionálisan teljes egészében ugyanazt tudja, mint Thor eszköze a filmekben. Ellenben valóban képes arra, hogy a levegőt hasítva használója kezébe röppenjen. Mégpedig úgy, ahogy az egyébként bámulatos mérnöki teljesítményeiről ismert, James Hobson által vezetett Hacksmith csapata megalkotta. Tulajdonképpen egy nagyfokú szabadsággal mozgatni képes drótrendszer repteti, amihez kezdetben egy egyszerű PlayStation kontrollert használtak. Ám gyorsan rájöttek, hogy ez így elég kőkorszaki, és szükségük van egyfajta robotpilóta programra, ezért a ZED 2 sztereokamerához fordultak, amely neurális hálózatokat használ az emberi látás reprodukálására.


Miután a ZED 2-t beüzemelték, már csak egy órára volt szükségük ahhoz, hogy az algoritmusokat úgy finomhangolják, hogy a kalapácsot automatikusan „megidézhesse” az, aki a látótérben van.  Habár a kamera követte a személyt, eleinte sokkal könnyebben talált el véletlenszerűen egyéb testrészeket, semmint a felemelt kézben termett volna. Azonban 27 próbálkozás után végül sikerült az algoritmusnak betanulni, így születhetett meg a kielégítő végeredmény. A Hacksmith brigád szerint ennek a kalapácsnak az ereje nem egy haldokló csillag szívéből vagy Odin áldásából származik, hanem két 12V-os LiPo akkumulátorból, amelyeket ragasztóval tartanak a kalapács fejében. Az áramkör szintén a fej belsejébe van csomagolva, és elektromágnes felülete a műanyag kalapács tetején keresztül biztosítja a kötést.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?