A Facebookot, a Google-t és a WhatsAppot is kipaterolhatják Indonéziából

Az ország Hírközlési és Informatikai Minisztériuma kedden közölte, hogy blokkolhatják a Facebookot, Google-t, WhatsAppot és más közösségi felületeket, ha azok nem regisztrálják magukat a felszólítás ellenére sem. 

A technológiai óriáscégek szerdáig kaptak haladékot a regisztráció befejezésére, ellenkező esetben a minisztérium illegálisnak nyilváníthatja működésüket. „Számtalan alkalommal figyelmeztettünk a helyi és külföldi technológiai cégeket, beleértve az online szolgáltatások, weboldalak és alkalmazások üzemeltetőit, hogy regisztrálniuk kell, ha nem akarják kockáztatni a blokkolást. Hat hónapjuk volt erre” – mondta Semuel Abrijani, a minisztérium szóvivője.


A regisztrációs kötelezettség része az ország 2022 januárjától hatályba lépett szabályozásának. A szabályozás lehetővé teszi a hatóságok számára, hogy sürgős esetben akár néhány órán belül jogellenesnek minősíthessék az adott platformot, és elrendelhessék bizonyos tartalmak törlését, amennyiben úgy ítélik, hogy az a köznyugalom megzavarására alkalmas.

Az indonéz kormány közlése szerint az álhírek és a félretájékoztatás elleni harc részeként igyekeznek ellenőrzés alá vonni a közösségi oldalakat, különös tekintettel a 2024-es elnök- és parlamenti választásokra.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?