Kép: Techeblog

Az aprócska flipper arra is jó, hogyha véletlen 10 órát kellene tölteni a sürgősségin, akkor csak előkapjuk, és elütjük vele az időt.

A flipper, vagy ahogy idegen szóval emlegetik, pinball, és korai gyökerei évszázadokkal ezelőttre nyúlnak vissza. Rengeteg típus létezik belőle fizikailag, nem is beszélve a digitális változatokról, melyek a legkülönfélébb platformokon jelentek és jelennek meg. Cikkünkben ezúttal egy olyat szeretnénk bemutatni, ami leginkább a mérete miatt került fókuszba. A SpritesMods egyik programozója egy apró flipper megalkotására vállalkozott, ami 3D nyomtatóval készült, és simán lehet, hogy az eddigi legkisebb.

A tokot két kijelzővel, egy funkcionális kilövővel és két oldalsó gombbal szerelték fel, amelyek a képernyőn lévő karokat aktiválják. Sajnos a legújabb játékok nem futnak rajta, de a Pinball Fantasies minden további nélkül játszható. Ez egy x86-os hardverre készült flipper-szimulátor az 1990-es évekből, és az érdeklődők számára a Githubon elérhető a DOS x86-os verziója. Aki akkoriban már aktív játékos volt, tudja, hogy a korszak nagyszerű flipper-szimulátoráról beszélünk, amelyet a Digital Illusions fejlesztett Amigára. Hozzá kell tenni, hogy még mindig léteznek, csak mostanra inkább a DICE név lehet ismerős, ha róluk van szó. Az Amigás kiadása után PC-re és egy sor más platformra is átültették, nagy riválisa pedig az Epic Pinball volt, és az Epic MegaGames adta ki.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!