Összeállt a Shopify és a YouTube, hogy a platformon keresztül kereskedhessenek az egyébként saját boltokat nyitogató tartalomgyártók, influenszerek. 

A Shopify és a YouTube együttműködési megállapodást kötöttek, így a kereskedők már a videós platformon át árulhatják a termékeiket. Mi értelme ennek? A YouTube sem akar lemaradni a közösségi média új trendjéről, vagyis bárhol is vagyunk, bármit is nézünk, ott azonnal vásárolhassunk. Ráadásul a tartalomgyártók, influenszerek sorra nyitják a saját e-boltjukat.

A mostani lépéssel azonban a youtuberek integrálhatják a boltjaikat a YouTube-ba, havi 2 milliárd felhasználót elérve. Hasonló online vásárlós újításban segítette korábban a Twittert is a Shopify.

Persze a Shopify sem menekül az idei nagy tech-lejtő elől, piaci értékének háromnegyedét elveszítette, sokak szerint azért, mert az emberek szívesebben vásárolnak újra az igazi boltokban.

Mi lesz ezentúl a YouTube-on? Az élő streamekben kitűzött és felcímkézett termékek jelennek meg, a videók alatt válogatott termékpolc lesz látható, a YouTube-csatornák alatt külön fülön jelennek meg az egyes termékek.

Állítólag a lépés hatalmas siker, a TikTok, a Facebook és az Instagram számára is.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: MrBeast