Elon Musk szerint kínosan drágák lettek mostanra a Teslák, de reméli, hogy csökken az infláció az év végére, akkor az autóinak vételárai is alacsonyabbak lehetnek. 

Bár eddig is állandóan emelték a gyártók az árakat, most még jobban belehúztak, és mindenki mindent az inflációra, a gazdasági visszaesésekre fog. Sok helyen az energiaköltségek és élelmiszerárak is az egekben vannak. Ezek után sejthető, hogy nem mindenkit érint a Teslák folyamatos áremelése, de akit igen, az háborog.

Többszöri áremelések után nemrég maga Elon Musk vezérigazgató is megszólalt a helyzetről. Elmondása szerint mostanra kínosan drágák lettek a Teslák. Korábbi kijelentései szerint az infláció mellett erről az ellátási gondok, alkatrészhiány is tehetnek, de képzett dolgozóból sem volt elég a gyárakban.

Musk mostanra egyébként kezd optimista lenni, szerinte az infláció az év vége felé lassulhat, bár ígérgetni nem akart. Szerinte azonban idővel lehet majd csökkenteni a Teslák árait, bár így is hatalmas a márka autói iránt a kereslet. Arra pedig eleve ritkán van példa, hogy a felpumpált árakat lecsökkentik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

Fotó: Business Insider