Ennyire pontosak a Samsung okosórák mérései

Egy tanulmány szerint a Samsung Galaxy Watch 4 okosórák szenzorai az orvosi eszközök pontosságával dolgoznak. 

A Sleep Health által közölt kutatás azt állítja, hogy a Samsung Galaxy Watch 4 okosórák szenzorai olyan pontosan mérik a véroxigénszintet, hogy az az orvosi eszközök eredményeihez (obstruktív alvási apnoe mérésekor) hasonlítható. Amikor egy ilyen eszközzel és a Samsung okosórával egyszerre mértek, ugyanazt az adatot kapták.


Az eredményeket hét résztvevő szakember hitelesítette, a tanulmányt pedig a Samsung Medical Center végezte.

A teljes tanulmányt angol nyelven ezen a linken olvashatjátok el, elég meggyőző.

Az eredmények pedig megfelelnek az FDA és ISO szabványoknak, a hibahatár 4 százalékon belül van. A tanulmány és az ilyen mérések állítólag azért is fontosak, mert a felnőttek 38 százaléka valamilyen alvási nehézséggel küzd. Ezt pedig hatékonyan lehet kezelni, ha egyáltalán felismerjük. És itt jönnek be a képbe a Samsung okosórái, amik nem csak, hogy kiváló alváselemzési funkcióval rendelkeznek, de alvás közben a mellettünk lévő okostelefont használva felvételt is tud készíteni az esetleges horkolásunkről, így segítve beazonosítani annak gyakoriságát és súlyosságát.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: Trusted Reviews

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?