Topping

Hosszú várakozás után a Topping végre bemutatta a klasszikus E30 és L30 belépő szintű asztali audio rendszerének utódját. Az E30 II-t az E30 DAC frissítéseként, az L30 II-t pedig az L30 fejhallgató-erősítő utódjaként adták ki.

A Toppingot ma már nem kell bemutatni, a cég elsősorban kompakt méretű, ám magas minőségű asztali DAC-okat és erősítőket gyárt. Hatalmas termékkatalógust kínálnak a belépőszintű budget árkategóriától a felső kategóriás prémium szegmensekig.

Az eredetileg még 2020-ban megjelent E30 és L30 a márka sikeres termékei. Most pedig a Topping mindkettőből egy továbbfejlesztett változatot adott ki.

Topping E30 II: A legújabb asztali DAC kettős AK4493S DAC chippel!

A klasszikus E30 asztali DAC utódja két újonnan bevezetett AK4493S DAC-chippel érkezik. Ezek a nemrég piacra dobott 32 bites DAC chipek, amelyek ultraalacsony torzítással és nagy dinamikatartománnyal támogatják, nagy felbontású audiojelek dekódolását. Az E30 II hibátlanul működik USB, koaxiális és optikai csatlakozókkal. Egy XMOS XU208 8-magos USB processzort használ, amely lehetővé teszi, hogy az eszköz azonnal működjön Windows/MAC/Linux rendszerekkel.

Topping

Az E30 II hat előre beépített digitális szűrővel rendelkezik a PCM dekódoláshoz és két digitális szűrővel a DSD dekódoláshoz. Mindegyik szűrő más-más hangulatot ad a zenének. Az E30 II további jellemzői közé tartozik az előerősítő funkció, az állítható line-out, a tiszta és pontos jeldekódolás, a teljes funciós távirányító, a kis OLED kijelző.

Topping L30 II: Erőteljes NFCA alapú fejhallgató erősítő

Az L30 II egy erőteljes NFCA alapú fejhallgató erősítő, amelyet az E30 II-vel való párosításra terveztek. Ahogy a neve is sugallja, az L30 II a díjnyertes L30 fejhallgató erősítő utódja. A Topping újratervezte az NFCA (Nested Feedback Composite Amplifier) modult. Ezzel az újratervezett NFCA áramkörrel a legújabb Topping L30 II erős kimenetet produkál rendkívül alacsony torzítással és magas dinamikatartományú értékekkel.
A Topping L30 II egy kompakt, mégis nagyon erős fejhallgató erősítő. Akár 3500mW tiszta kimeneti jelet is kiad 16Ω terhelésen. Még akkor is, ha nagy impedanciájú fejhallgatót (300Ω) csatlakoztatunk az L30 II-hez, 560mW kimeneti teljesítményt ad ki, ami több mint elég a piacon kapható legtöbb fejhallgató és IEM tápellátásához. Három szintű erősítési móddal rendelkezik az érzékeny és az igényes készletekkel való könnyű csatlakoztathatóság érdekében.

Topping

Kimeneti impedanciája mindössze 0,1Ω-ra van méretezve. Ezáltal teljesen kompatibilissé válik a legtöbb IEM-mel és fejhallgatóval. A speciálisan tervezett NFCA áramkörrel az L30 szinte tökéletes teljesítményt ér el ultraalacsony torzítással, nagy dinamikatartománnyal és magas SNR értékekkel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!

VIAHIFIGO