teams magyar
Fotó: Microsoft

A Microsoft Teams mostantól magyar nyelven is képes élőben feliratozni az értekezleteket és letölthető átirat is készíthető belőlük. 

A felirat-és átirat funkció elsősorban a hallásukban korlátozott emberek számára jelent nagy segítséget, de azok is hasznát fogják venni, akiknek valamilyen okból le kell némítaniuk az eszközüket, hiszen a feliratokat olvasva továbbra is nyomon tudják követni, mi hangzik el a megbeszélésen – olvasható a Microsoft közleményében. „Rengeteg időt lehet vele megspórolni, miközben a résztvevők jobban tudnak egymásra figyelni az értekezletek alatt – mondta Szabó Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezetője.

A vállalat közlése szerint az értekezlet hang- vagy egyéb információihoz senki sem férhet hozzá, azokat a Teams nem tárolja el, a feliratadatok véglegesen törlődnek az értekezlet befejezése után. A funkció nem egy kiegészítő – az üzleti és vállalati verzió része, így mindenki számára elérhető.

A Microsoft akadálymentesítési stratégiája ösztönözte korábban az olyan termékek kifejlesztését is, mint például a 2018-ban bemutatott Xbox Adaptive Controller, a 2021 őszén megjelent Surface Adaptive Kit, amely vakok, gyengénlátók vagy mozgásukban korlátozott emberek számára teszi lehetővé, hogy személyre szabják eszközeik működtetését, vagy egy idei újítás, az Adaptive Accessories, egy több modulból felépülő, minden részletében testre szabható vezérlő eszköz. Ez utóbbi már a Microsoft kampuszán nem régiben megnyitott Microsoft Inclusive Tech Lab egyik nagyszerű fejlesztése.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!