Okosszemüveget mutatott be a Lenovo

Lenovo Glasses T1 néven okosszemüveget mutatott be a kínai cég. 

A Lenovo a berlini IFA-n mutatta be az új, on-the-go tartalomfogyasztáshoz fejlesztett Glasses T1 hordható privát kijelzőt, amely képes kivetíteni a felhasználó szeme elé az információkkal tűzdelt képet. Az okosszemüveg lényegében egy virtuális monitor, amelyet két micro OLED kijelzővel szereltek fel, melyek 1920 x 1080 pixel felbontásúak, 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgoznak és 10 000:1 kontrasztarányra képesek.


A vállalat közlése szerint a szemüveg TÜV Low Blue Light és TÜV Flicker Reduced  tanúsítványokkal rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kütyü egyaránt védi a szemet a kékfénytől és a villódzástól. A Glasses T1 Windows, Android és MacOS és iOs eszközökkel is kompatibilis.

Lenovo Glasses T1
Fotó: Lenovo

A Lenovo kiemelte: a szemüveg alacsony energiafogyasztással működik, így nem okoz neki gondot az órákig való streamelés és játék sem.

A Lenovo Glasses T1 2022 végén kerül forgalomba Kínában, más országokban leghamarabb 2023-ban válik elérhető. Az árról egyelőre nem közölt információt a gyártó.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?