Számítógépeket kapnak gyermekek, teljesen ingyen, a digitális felzárkózást segítő céllal.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány esélyegyenlőséget biztosító támogatói programja révén hátrányos helyzetű családban élő, 10-14 év közötti gyerekeknek adományoz komplett (használt, de még jó állapotú) számítógépet vagy laptopot vagy tábla pc-t vagy más okos készüléket. Az elmúlt néhány évben a gyermeksegítő munka által nyolcszáz támogatott kapta meg a tanulást – fejlődést segítő informatikai eszközét. A céges és a magán támogatók, önkéntes segítők együttműködésével ilyen sikeres a program.

Karácsonyig érkezik 150-200 újabb komplett számítógép. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a digitális hátrányból felzárkózás létkérdés az online világban való sikerhez. A korábbi járványügyi helyzet bebizonyította, hogy az eszköz nélküli családok vagy a digitális világban való járatlanság az online tanulást lehetetlenné teszi. A Számítógép Álom program ezért is fontos.

számítógép rászoruló gyerekek

Számítógép Álomra a jelentkezés folyamatos, de a gyermekeket, családokat támogató programra sokszoros a túljelentkezés, a legrászorultabb gyermekek közül kerülnek ki a támogatottak. A jelentkezési felületet a www.bohocdoktor.com oldalon lehet elérni, melynek használatához a gyermekeket a szülők hozzá nem értése esetén a pedagógusaik is segíthetik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!