Robot lakkozza a körmöket egy amerikai áruházban

A robotok szép lassan az élet minden területén megjelennek, miért pont a  manikűr lenne ez alól kivétel? 

A robotika és a mesterséges intelligencia fejlődésével az élet egyre több szegmensében jelennek meg a csúcstechnológiával működő robotok, és ez alól a szépségipar sem képez kivételt. A Yahoo most arról számolt be, hogy a világ első robotmanikűrje mögött álló cég, a Clockwork megállapodást kötött a Target nevű amerikai üzletlánccal, melynek értelmében robotmanikűröket helyeztek el az áruházak központi részein.


A Clockwork robotmanikűr egyik érdekessége, hogy a mesterséges intelligencia és a 3D technológia segítségével képes kiszámítani a felhasználó körmének méretét és alakját, így a hagyományos manikűrhöz hasonlóan precízen és szépen végzi a lakkozást. A technológia másik különlegessége, hogy rendkívül gyors, kevesebb, mint 10 perc alatt képes kifesteni a körmöket.

És akkor még nem is beszéltünk az árról. A robotmanikűr mindössze 8 dollárba kerül, azaz átszámítva 3200 forintot kell érte kicsengetni, ami az itthoni manikűr árak mellett sem tűnik egetrengetőnek. Van azonban hátránya is: nem képes formázni és reszelni, illetve csak egyszínű lakkozást végez.

A Clockwork robotmanikűrje igazi forradalmi megoldásnak tűnik, de szinte biztos, hogy jelenlegi formájában nem tudja felvenni a versenyt a „humán” manikűrösökkel (állítólag nem is célja). Ennek oka, hogy a robot nem tud reszelni, divatos dizájnokat végezni és természetesen kommunikálni sem képes, márpedig köztudott, hogy egy jó manikűrös egyben kicsit pszichológus is: betér hozzá a vendég, leteszi a terheit, elpanaszolja magát, majd dolga végeztével megkönnyebbülten kisétál a szalonból. Bárhogy is nézzük, ilyet egy robot egyelőre nem tud nyújtani.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?