Ha nem akarod zavarni a családot, egy fejhallgató-erősítő lehet a megoldás

Ha pedig egy igazán jó fejhallgató-erősítő a cél, akkor a Topping A90 Discrete lehet a kiváló megoldás.

A fejhallgató-erősítő egy kevéssé – bár egyre inkább – ismert kategóriája a hifi rendszereknek. Nagyon sokan nem is nagyon gondolkodnak ebben az irányban, hiszen a hifi erősítőkön nagyrészt megtalálható a szokásos fejhallgató-kimenet. Akkor viszont mi szükség lehet egy külön fejhallgató erősítőre? Ebben az esetben nem is biztos, hogy van rá szükség. De ha a gondolatmenetet megforgítjuk, akkor felmerül a kérdés:


Ha az ember otthon úgyis csak fejhallgatón hallgat zenét, akkor viszont a hagyományos erősítőkre mi szükség van?

Olyan vita ez, amire hamarosan hoszabb cikkben (cikkekben) is keressük majd a választ, de ez az írás tulajdonképpen előre szalad egy kicsit és abból indul ki, hogy van már a hifi-rajongóknak egy rétege – mint ahogy tényleg van – amelyik már tudja, ohgy fejhallgató-erősítőre van szüksége. És ha egy jó darabot szeretnének, akkor íme, itt egy:

A Topping A90 Discrete

Az A90 Discrete, amely a Topping korábbi modeljének, az A90-es modellnek a továbbfejlesztése, ezúttal különálló alkatrészekkel érkezik. Mind a fejhallgató-erősítő, mind az előerősítő tartalmaz egy különálló NFCA erősítőfokot, amely képes a legtöbb fejhallgató meghajtására a piacon. Gondosan kialakított, számos csúcskategóriás alkatrészt használó kialakítása lehetővé teszi, hogy gazdag, tiszta és transzparens hangzást biztosítson.

Topping A90 Discrete fejhallgató-erősítő

Az A90 Discrete-ben található négy integrált különálló NFCA modul mindegyike 39 tranzisztort használ kiegyensúlyozott kialakításban. Az optimalizált hibrid feszültség/áram visszacsatoló architektúra és az Ultra High Gain Feedback (UHGF) technológia kiváló DC és AC teljesítményt biztosít. Ezzel az új dizájnnal az A90 Discrete nagy kimeneti teljesítményt nyújt, így nagy érzékenységű és nagy impedanciájú fejhallgatókkal is könnyedén használható. A precízen illeszkedő, párhuzamosan kapcsolt ultraalacsony zajszintű tranzisztorok rendkívül alacsony zajt és torzítást biztosítanak.

Topping A90 Discrete fejhallgató-erősítő

A Topping A90 Discrete magas kimeneti feszültséget és áramot is kínál. Előbbi lehetővé teszi, hogy az erősítő nehézség nélkül kísérje a nagy impedanciájú fejhallgatókat, míg az utóbbi elegendő teljesítményt biztosít az alacsony érzékenységű fejhallgatók számára.

A Topping A90 Discrete megvásárolható a Muzix.hu-nál.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Ezeket olvastad már?