Nagyon drága lesz akkumulátort cserélni az új Apple iPhone-okban

Az USA-ban 43 százalékkal drágább lett akkumulátort cserélni egy iPhone 14-es mobilban. Az erős dollár miatt itt még rosszabb lesz a helyzet. 

Mivel az Apple akár 6 évig is frissít egy iPhone-t, az pedig modelltől függetlenül sosem volt olcsó, vannak, akik hosszú évekig megtartják. Itt válik érdekessé, mennyibe is kerül egy akkucsere.


Bár az iPhone-ok amerikai árai nem változtak, az erős dollár miatt mindenhol máshol nőtt a vételár, a forint miatt nálunk pedig egyenesen kilőtt, sokkolóan horrorszintre. Ezek után újabb pofon, hogy az akkumulátor cseréjének ára 69 dollárról 99 dollárra nőtt, ami 43 százalékos drágulás.

Mondani sem kell, hogy ha ez van az USA-ban, akkor itt nagyságrendekkel jobban drágul majd ez a művelet is. Ez az áremelés egyébként mindegyik iPhone 14 modellre érvényes, és nem az energiaforrás miatt van, az ugyanis nagyjából ugyanakkora, mint az elődmodellekben. A borsos szervizdíjat csak AppleCare+ szolgáltatással lehet megelőzni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?