Unod az irodai széked? Tessék, itt egy koporsó alakú!

Akadnak egészen stílusos irodai forgószékek, de olyat, ami koporsó alakú, még nem igazán láttunk, bár kell hozzá egyfajta lelkület. 

A Yanko Design oldalán feltűnt egy olyan irodai forgószék, amit finoman sem lehet szokványosnak nevezni, bár hozzá kell tenni, a formaterv, és a hozzáálmodott rendeltetés akár még morbid is lehet. Szóval itt a koporsó alakú forgószék, ami a tervező szerint leginkább azért jó, mert ha az alkalmazott halálra dolgozza magát, csak rá kell tenni a fedelet, és mehet is a vállalati temetőbe.


Kép: Yanko Design

Tehát valamilyen szinten a szék egyfajta fricska azoknak a cégeknek, akik tényleg a végletekig hajtják a munkaerőt. Bár egyáltalán nem kizárt, hogy akad olyan vezető, aki szerint abszolút van létjogosultsága egy ilyen terméknek.

Kép: Yanko Design

A szék külseje fából készült, és úgy néz ki, mint egy hagyományos koporsó, azonban nagyban különbözik attól azért, mert a belseje egyáltalán nem kényelmes. Nincs párnázás, hanem szintén a csupa fafelület fogadja az embert. A koporsószék ihletését illetően a redditen több találgatás is volt, de sokak szerint leginkább az alant látható Rene Magritte – Az erkély (1950) című festményéből jöhetett a gondolat.

Kép: Rene Magritte

Ami viszont Édouard Manet 1869-es, azonos című alkotásán alapul. Manet festményén három ember pózol egy erkélyen, egy nő pedig egy széken ül. Magritte a saját festményéhez az erkély részleteit, valamint Manet festményének környezetét „nyúlta le”.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?