Az Amazon alapítója, Jeff Bezos immár csak a harmadik leggazdagabb ember a  a világon. Egy indiai iparmágnás előzte meg a leggazdagabbak rangsorában. 

Gautam Adani indiai üzletembernek villámgyorsan sikerült felkapaszkodni a milliárdosokat szemléző Bloomberg-indexen, a napokban nem kisebb személyt, mint Jeff Bezos techmilliárdost sikerült kigolyóznia a második helyről – írja a CNN. Ez az első alkalom, hogy egy ázsiai személy ilyen előkelő helyen szerepel a Bloomberg listáján, amelyet régóta a fehér technológiai vállalkozók uralnak. A nemzetközi porondon egyelőre kevésbé ismert Adani 10 hónapja még csak a 14. helyen állt a leggazdagabbak rangsorában.

Adani 146,9 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, melynek egy jelentős része az Adani Group nevű multinacionális konglomerátumból származik. Az indiai üzletember karrierje kezdetén a gyémántbusinessel próbálkozott, később a széntermelés és a hőenergiatermelés felé fordult. A top 5 leggazdagabb ember között van a Louis Vuitton és Christian Dior mögött álló LVMH luxusipari csoport tulajdonosa, Bernard Arnault, valamint a Microsoft társalapítója, Bill Gates.

jeff bezos harmadik leggazdagabb
Fotó: Bloomberg

A világ leggazdagabb embere továbbra is Elon Musk, akinek a Bloomberg szerint 260 milliárd dolláros nettó vagyona van. A SpaceX és a Tesla nagyágyúja még hónapokkal ezelőtt vette át a vezetést az Amazon és a Blue Origin mögött álló Jeff Bezostól, aki éveken át birtokolta a világ leggazdagabb emberének címét. Bezosnak jelenleg 145,8 milliárd dollár vagyona van.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!