Csökken a Tesla-dolgozók munkakedve

Egy jelentés szerint a Tesla nem készült fel eléggé az irodába visszatérő dolgozókra, se elég asztal, se parkolóhely nincs az alkalmazottak számára.

A Tesla vezetője, Elon Musk május végén mindenkit felszólított, hogy menjen vissza az irodába, és állítólag azt mondta egy céges e-mailben, hogy az alkalmazottaknak legalább heti 40 órát bent kell tölteniük, ellenkező esetben távozniuk kell a Teslától. Bár ezt az információt hivatalosan nem erősítette meg a cég, köztudott, hogy Elon Musk nem híve a távmunkának, és megvan a véleménye azokról, „akik szerint a munkábajárás egy elavult fogalom„.


A CNBC most arról számolt be, hogy a felhívás ellenére a Teslának még mindig nincs elég „helye és erőforrása” ahhoz, hogy minden dolgozóját visszahozza az irodába, ami látszólag megerősíti azokat a korábbi jelentéseket, melyek szerint a Teslának szó szerint íróasztala sincs a visszatérő alkalmazottak számára. A cég kezdetben abban reménykedett, hogy a dolgozók heti három napra visszatérhetnek az irodába, végül két napot írtak csak elő, mivel hamar nyilvánvalóvá vált, hogy irodában nemcsak asztal, de szék, sőt parkolóhely sincs a visszatérő dolgozók elhelyezésére.

A rugalmatlan hozzáállás valószínűleg nem teszi vonzóbbá a Teslát a dolgozók körében. A CNBC belső forrásokra hivatkozva megjegyzi, hogy Musk erőszakos visszatérési politikája drasztikusan csökkentette az alkalmazottak elégedettségét, és ez igen nagy baj lehet egy olyan küldetésorientált vállalatnál, mint a Tesla.

[sc name=”facebook” ][/sc] 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?