Aprópénzre büntetik a brazilok az Apple-t a töltő hiánya miatt

A brazilok egy újabb, ezúttal 19 millió dolláros büntetést szabtak ki emiatt az Apple-re. 

A brazil igazságügyi minisztérium még szeptemberben rendelte el, hogy az Apple nem árusíthat tovább iPhone-okat töltő nélkül az országban, és 2,34 millió dolláros büntetést is kirótt a vállalatra. Most Sao Paulo egyik bírósága újabb 19 millió dollárnyi büntetést szabott ki egy brazil fogyasztóvédelem panasza miatt.


A vád szerint ahhoz, hogy az iPhone működjön, egy második vásárlása van szükség, vagyis külön kell töltőt beszerezni. A bíró szerint az Apple mindenkinek köteles töltőt adni, aki az elmúlt 2 évben iPhone 12-t vagy iPhone 13-at vett, és a jövőben is mellékelni kell az adaptert a mobilokhoz.

A döntés nem végleges, még fellebbezhet az Apple – de egyébként sem valószínű, hogy egy ilyen, Apple-mércével kicsi bírság és egyetlen ország változást tudna elérni.

Az Apple a környezetvédelemre hivatkozott egyébként a töltő elhagyása kapcsán, bár külön vásárlás, külön fuvar és külön csomagolás így új töltőt szerezni – a legtöbb androidos gyártó is átvette a példát a csúcskategóriában, a kritikusok hangja viszont nem enyhül.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Fotó: PhoneArena

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?