Így fest a Witcher 3 egy RTX 4090-nel, és 8K-ban

A Witcher 3: Wild Hunt önmagában is csinos darab, de ha adunk alá egy csúcsgépet, olyat látunk, amitől a nyálunk csordul. 

A CD Projekt játéka, ami a The Witcher 3: Wild Hunt nevet kapta, a mai körülmények között nem egy túlzottan erőforrásigényes valami. Egy átlagos PC-n simán elfut magas felbontásban, hacsak nem tömtük tele olyan modokkal, amik feltupírozzák a grafikát, cserébe megeszik a hardvert. Ám ha 8K-ban fut, ray-tracing technológiával megspékelve, akkor fel lehet kötni a gatyát, mert kell hozzá egy RTX 4090, ami csupán néhány napja van a piacon. Az alábbi videóban megtekinthető, mi is történik, ha a fent említett kondíciók mellett futtatjuk a játékot.


Akit esetleg érdekel, hogy a GPU mellett mi van még abban a házban, ami a játékot a videóban mozgatja, íme a részletek: AORUS X670 AX alaplap, GKsill Trident Z5 NEO RAM, Samsung EVO 970 M2 SSD, Seagate Barracuda 14TB HDD, Be Quiet Straight Power PSU táp, és NB eloop b12-p hűtők. De visszatérve az RTX 4090-re, érdemes tudni róla, hogy csupán néhány napja van a piacon, de máris készlethiánynak örvendhet. Ennek oka egyfelől az, hogy a kiválóan megírt algoritmusok szinte abban a pillanatban felvásárolják a készleteket, ahogy azok megjelennek. Ezt követően az alapból 1599 dolláros (680 ezer forint) kártyák átlagosan 2500 dolláros (1 millió forint) áron tűnnek fel az eBay-en. Idehaza azonban eBay nélkül is egymilliós áron juthatunk hozzá a termékhez, ha éppen van.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?