Szuper exkluzív audiolejátszó akár gyűjtőknek is

A folyamatos fejlesztések és az egyre modernebb technológia ellenére az elektronikai piacon is megjelennek néha olyan termékek, amiket nem (vagy nem csak) a tudásszintjük, teljesítményük miatt érdemes megvásárolni, hanem akár az értékállóságuk miatt is.

Gondoljunk csak például az autóiparra. Egy Ferrari 250 GTO ma már egy hatvanéves autó, tehát egészen biztosan nem a legerősebb, nem a leggyorsabb és nem is a legkényelmesebb autó a világon. Még a „legszebb” cím sem biztos, de az annyira szubjektív, hogy nem is lehet az. Ennek ellenére ha valaki a megjelenésekor megvehette volna az egyiket ebből a csodás autóból, az ma a vásárláskori, 18 000 dolláros ára helyett akár 70 millió dollárt is kérhetne érte (a legutolsó ilyen üzlet során ugyanis ekkora összegért kelt el egy Ferrari 250 GTO 2018-ban.


Ugye, hogy mindegy, hány éves? Forrás: Roderick Eime, flickr

Erre az ívre gyúrt rá a LOTOO márka is, ami Magyarországon méltatlanul kevéssé ismert. A gyártó ezúttal egy veszteségmentes audiolejátszót A LOTOO PAW Gold Touch Limited Edition Titanium LE készüléket próbál az örökkévalóság figyelmébe ajánlani.

A LOTOO PAW Gold Touch Limited Edition Titanium LE

A készülék nevéből sejthető, hogy ez titánházas darab és nem is akármilyen titánból, hanem a svájci luxusóragyártók, a NASA és a Formula 1 csapatok által használt különlegesen tömör Titán ötvözetből (TA15), amely sokkal erősebb és kopásállóbb az acélnál, mégis könnyebb annál. Ebből a rendkívül drága anyagból marják a készülékházat és azt a luxusóragyártók által kifejlesztett (PVD) felületkezeléssel látják el. Ennek megfelelően a lejátszó természetesen a szintén a luxus órák által is használt zafír kristály borítású érintőképernyőt is kapott.

A LOTOO PAW Gold Touch Limited Edition Titanium LE 3

A gyűjtői kategóriába tartozó veszteségmentes audiolejátszó borsos ára ellenére is többnyire azonnal gazdára talál, hiszen olyan értéket és tudást képvisel, amelynek értékei nem kopnak az idővel, akárcsak egy svájci kronográfnak.  Az audiolejátszó olyan magas hangzásminőségre képes, amely akár hússzorosan meghaladja egy CD játszó hangzását befolyásoló adatsebességet és egy 2TB-os memóriakártyára – ennek ellenére-  sok ezer nagyfelbontású zeneszámot tud eltárolni és lejátszani. Különlegessége, hogy akár kis vezetékkel, akár vezetékmentesen is, egy okostelefonnal összekötve, annak külső digitális konvertereként használható, nagy teljesítményű fejhallgató erősítővel egybeépítve. Így bármilyen okostelefonon lejátszott audio tartalmat képes olyan hangzásminőséggel megszólaltatni, amire egy telefon sosem lesz képes.

A LOTOO PAW Gold Touch Limited Edition Titanium LE

Biztos, hogy legtöbbünknek csak vágyálom marad egy ilyen készülék birtoklása, de ismereteink szerint elővételben kettő már el is kelt, így gyorsnak kell annak lennie, aki ilyenbe fektetné pénzét, mert a gyártó az összesen 999 darab készülékből csupán 3 darabot biztosít a magyar piacnak!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?