Ingyenessé válhat a szerkesztés-gomb a Twitteren

A Twitter szerkesztés gombja egyelőre csak a Twitter Blue előfizetők számára érhető el. 

Elon Musk a múlt hét folyamán átvette a közösségi mikroblog irányítását, az amerikai üzletember mostantól egyedül látja el a mikroblog-platform teljes igazgatását. A vállalatnál az egyik első dolga volt, hogy több felsővezetőt, köztük Parag Agrawal vezérigazgatót és Ned Segal pénzügyi igazgatót is menesztette.


Musk korábbi nyilatkozataiból is nyilvánvalóvá vált, hogy változtatásokat szeretne eszközölni a Twitter működésében. Friss értesülések szerint az új tulajdonos mintegy négyszeresére emelné az előfizetéses csomag, a Twitter Blue havi díját, amiért így 5 dollár helyett 20 dollárt kérne el (az előfizetéses funkció nem érhető el minden régióban). Emellett a hitelesítést jelző kék pipa is többe kerülhet: havi 20, évi 240 dollárt kérne azoktól a Twitter-felhasználóktól, akik a hitelességüket igazolni akarják.

Van azonban egy jó hír is: Musk állítólag azt tervezi, hogy minden felhasználó számára ingyenessé teszi a szerkesztés gombot, amellyel utólag is módosíthatóak a posztok a Twitteren – írt erről az Engadget. A hasznos funkció jelenleg csak a Twitter Blue előfizetők számára érhető el, akiknek a poszt közzétételét követően 30 perc áll a rendelkezésükre, hogy átszerkesszék tweetjeiket.

Habár az újdonsült tulajdonos még nem erősítette meg a szerkesztés-gomb ingyenessé tételét, az elsők között volt, aki felvette a funkció létjogosultságát még tavasszal. Korábban Jack Dorsey, a Twitter alapítója azt mondta, valószínűleg soha nem lesz ilyen funkció az oldalon, mivel a tweetek esetében az SMS-ek mintáját szeretnék követni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?