Rolex órát kapott a kikerázott iPhone 14

Annyiba kerül, mint egy átlagos óbudai panellakás, holott csak egy iPhone, amiben van egy Rolex óra. Ez igen! 

55 millió forint nem kevés összeg, kivéve, ha éppen valami fővárosi panellakást keresünk, mert mostanában ezeknek az 50 évre tervezett, és átlagosan legalább 40 éves ingatlanoknak az ára is nagyon elszállt. De ha úgy vagyunk vele, hogy az említett összegből nem ingatlant, hanem egy kikerázott iPhone 14-et vennénk, akkor a Caviar alkotása éppen kapóra jöhet. Az olykor már-már ízléstelenül luxusra hangolt termékek gyártója ismét az Apple csúcstelefonját alakította át úgy, hogy egy vagyont kelljen fizetni érte. A Pro Daytona nevű eszköz egy 128 GB-os modell, ára pedig 133 670 dollár, ami a cikk írásának pillanatában közel 55 millió forintot jelent.


Hogy miért ennyi? Nos, többek között azért, mert van benne egy Rolex Cosmograph Daytona óra aranyozva. Illetve azért, hogy az egyébként sem olcsó időmérő eszköz ne legyen egyedül, kapott még nyolc gyémántot, valamint mechanikus kronográfot, és automata felhúzást. A formatervet Malcolm Campbell inspirálta, aki egyébként az első Rolex Daytona órákét is segített tervezni. A Caviar természetesen ideológiát is tesz a finoman szólva nem túl olcsó terméke mellé. Szerinte az óra nem kiegészítője a telefonnak, hanem egy művészi koncepció része. A test az 1930-as évek versenyautóinak stílusában készült, mint amilyen a daytonai pályán sebességi világrekordot felállító Blue Bird is volt. Tegyük hozzá, aki szeretne egy ilyet, nem árt, ha igyekszik, mert összesen három darab van belőle az egész világon, szóval ha így nézzük, még olcsó is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?