Videón a világ első repülő autója

Az első repülő autó, az Alef A modellje a tervek szerint 2025 gurulhat le a gyártósorról. 

Az elmúlt években felgyorsultak az események az elektronikus légi járművek piacán, egyre több vállalat mutatja be repülő járművének prototípusát, amellyel a városi közlekedést szeretnék forradalmasítani. Az Alef Aeronautics nevű kaliforniai cég szerint a nem is olyan távolijövőben az utak felett repülő autók fognak megoldást jelenteni az egyre komolyabb problémát jelentő forgalmi dugókra. A cég 2015 óta dolgozik repülő autókon, az Alef A névre keresztelt modelljük a mostani tervek szerint 2023-ban kerülhet sorozatgyártásba.


A repülő jármű a szárazföldön 320 kilométert, a levegőben pedig 170 kilométer megtételére lesz képes, arról viszont egyelőre nem tudni, mekkora lesz pontosan a végsebessége. Az A modell egy-két utas utaztatására alkalmas, ám tervben van egy négyszemélyes változat, a Z modell is, amely 2035-re valósulhat majd meg. A fejlettebb modell a tervek szerint 643 és 321 kilométeres táv megtételére is képes lesz egyhuzamban.

Az autó alakú jármű érdekessége, hogy a drónokhoz hasonlóan képes lesz vízszintesen felszállni, és az akadályok kikerülése sem okoz majd gondot neki.

 Az előrendelés már most elkezdődött az Alef A-modelljére, amely összesen 300 ezer dollárba, mai árfolyamon számítva nagyjából 121 millió forintba fog kerülni.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?