Luxusóra újrahasznosított PET palackból

Napjainkban a fenntarthatóság szinte már minden területen megkerülhetetlen szempont, nincs ez másként az ékszer- és az órapiacon sem.

A svájci óraipar is meglátta ezt a irányt és ugyan egyelőre még csak gesztus szinten, csatlakozott is hozzá. Ennek jele az újrahasznosított tengeri műanyaghulladékból készült számlap. Emellett az ékszergyártók az etikusabb beszerzési forrásokon keresztül igyekeznek támogatni a jövő felelős ékszeriparát.


Óceáni hulladékból luxusóra

Kutatók szerint az extrém globális műanyagfogyasztás és a rosszul szervezett hulladékkezelés eredményeként évente 2,4-4 millió tonna műanyag kerül a tengerbe a folyókon keresztül. Mindezt figyelembe véve, a klímamentesen üzemelő független svájci Oris márka már régóta nagy gondot fordít az óceánok védelmére: népszerű búváróra-sorozatuk, az Aquis limitált példányszámban készült szériájában is olyan számlappal látták el óráikat, amely az óceánokat szennyező PET palackokból készültek.

Oris, BÁV Pet Palack, óra

Egy decemberi aukción is listázott Oris Aquis Date Upsycle-sorozat egy darabjának különlegessége az álomszerű, impresszionista festményeket idéző számlap, amely a széria mindegyik órájánál teljesen egyedi. A sorszámozott 36,5 mm átmérőjű, 300 méterig vízálló, zafír kristályüveges unisex búváróra az aukción 320.000 forintos induló áron került fel a licittételek listájára. Mivel ez egy ugyanilyen új óra árának csak a töredéke, így ez a tétel valóban kiváló befektetési lehetőséget rejt magában.

A színtiszta arany a tiszta beszerzésnél kezdődik

A leginkább kiváló minőségű svájci órák és ékszerek gyártásáról ismert Chopard közel 10 éve indult el a fenntartható luxus felé vezető úton.

Hírneve és öko-imázsa a beszerzési láncának megtisztításával erősödött tovább, amikor 2018 júliusában bejelentette, hogy az ékszereikhez használt arany 100%-ig etikus forrásból,40%-a pedig kisebb méretű, kézműves bányászatokból érkezik.

A márka azóta nem csak az arany, de a gyémántok és a drágakövek beszerzése terén is átlátható ügymenetre törekszik. Mindezzel támogatva a fenntarthatóságot és az iparág kisebb, de magas minőséget képviselő szereplőinek fennmaradását.

Chopard Happy Diamonds női karóra

Több Chopard tétel is gazdát keres a BÁV soron következő aukcióján, köztük a Julia Roberts által is kedvelt ikonikus Happy Diamonds sorozatból egy gyönyörű, 5 mozgó briliánsos fehérarany női karóra, melynek tokját 78 apró gyémánt díszíti, valamint egy hozzá passzoló ovális, szintén fehérarany Happy Diamonds nyakék. Bár a két tételre külön lehet licitálni, ám ha valaki ügyesen teszi meg tétjeit, lehetősége lehet egy összeillő szettet hazavinni. Az impozáns luxusóra kikiáltási ára kereken 1 millió forint, míg a nyakékre 900.000 forinttól indul a licit.

Chopard Happy Diamonds nyaklánc

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.

Ezeket olvastad már?