Brutális bukóban van az Amazon

Ez persze nem azt jelenti, hogy az Amazon lehúzhatja a rolót, de 1 billió dollárnyi piaci érték bukása nem semmi. 

Az Amazon bizonyára nem örül annak az elsőségnek, amit azzal szerzett, hogy piaci értéke szerdán 879 milliárd dollárra csökkent a 2021. júliusi 1,88 billió dolláros csúcsról. A Bloomberg szerint ez az első tőzsdei vállalat, amely 1 billió dollár fölötti piaci értéket veszített. Ugyanakkor nem ez az egyetlen olyan vállalat, amely a kezdeti COVID-19 zárlatok után érzi a bizonytalan gazdaság és a házon kívüli életbe való visszatérés hatásait. A Microsoft piaci értéke 2,5 billió dollár körül tetőzött, és e cikk írásakor 1,78 billió dolláron áll.


amazon
Kép: amazon

A Meta, korábbi nevén Facebook, 2021 augusztusában bő 1 billió dolláros értéket ért el, de jelenleg körülbelül 285 milliárd dolláron áll. Ahogy tegnap írtuk, Mark Zuckerberg el is ismerte, hogy nem kellett volna 11 000 embert felvenni. De más szektorok is szenvednek, így például a videojátékok piacán is visszaesés várható. A Netflix is túlzott bizakodással állt a bezárás korszakát fémjelző előfizetői növekedésre, most viszont jelentős lassulástól szenved. Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy nemrég költségcsökkentő felülvizsgálatot indított a vállalatnál, írta csütörtökön a The Wall Street Journal. Ez a jelek szerint magában foglalja a veszteséges projektek felfüggesztését vagy megszüntetését és az alkalmazottak átcsoportosítását. A vállalat alaposan szemügyre veszi az eszközüzletágát is, amelybe az Alexa-kompatibilis okoshangszórók tartoznak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?