Jönnek az OLED kijelzős Apple notebookok és monitorok!!!!

A laptopkba RGB OLED a monitorokba kvantumpontos OLED paneleket vásárolnak majd a Samsungtól.

Choong Hoon Yi, az UBI Research kutatóintézet vezetője egy dél-koreai eseményen elárulta, hogy értesülései szerint a Samsung kőkeményen rááll a középméretű OLED kijelzők gyártására. Beröffentenek egy új gyártósort, amelyen 27 hüvelykes QD-OLED, azaz kvantumpontos OLED kijelzőket gyártanat. Emellett megkezdik a laptopokba szánt kétrétegű RGB OLED panelek előállítását is.


apple oled
A QD-OLED panel igen jó képminőséget szavatol

Az igazi nagy bomba nem is ez, hanem hogy ha minden igaz, akkor ezen megjelenítők fő vásárlója az Apple lesz. Azaz magyarán jönnek végre az OLED paneles Apple monitorok, notebookok, sőt tabletek is. Mint ismeretes eddig az amerikai gigacég e termékkategóriáknál valamiért mereven elzárkózott az OLED képalkotási eljárástól, ám tovább nem halogathatták már az átállást.

A kvantumpontos QD-OLED panelekről itt olvashattok hosszabban, pont a közelmúltban szenteltünk a technológiának egy nagy cikket.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?