Időutazó volna a képen? Mobiltelefon egy második világháborús fotón

A második világháborús képkockák szerint az egyik férfi éppen mobiltelefonon beszélget, lelkes sci-fi rajongók pedig úgy vélik, hogy egy időutazó van a képen. 

A világ első mobiltelefonos hívását 1973. április 3-án kezdeményezték egy motorolás készülékkel, és ezt követően még tíz évet kellett várni, hogy kereskedelmi forgalomba kerüljön az első mobiltelefon. Ehhez képest most egy interneten felbukkant régi felvételből arra következtethetnénk, hogy már évtizedekkel ezelőtt létezett a forradalmi kütyü, egy ennél is vadabb elmélet szerint pedig egy időutazót sikerült megörökíteni a képen.


Az alábbi fotó 1943-ban, Izlandon készült, és azt láthatjuk, amint amerikai katonák sétálnak egy zsúfolt járdán – írja a brit Mirror bulvárlap. Ez eddig kevésbé érdekes, ám a képkockák szerint az egyik férfi a háttérben éppen mobiltelefonon beszélget.

mobiltelefon időutazás
Fotó: Mirror

Egyes közösségimédia-felhasználók szerint a férfi időutazó lehet, aki saját korának technológiáját magával vitte a múltba. Akadnak persze olyanok is, akik földhözragadtabb módon közelítik meg a kérdést: szerintük a férfi csak a fülét vakarja vagy a zsebóráját hallgatja, hogy működik-e még.

Habár ritkán esik szó róla, Izlandot is elérte a második világháború. Háborús hadszíntérré ugyan nem vált az ország, földrajzi elhelyezkedése miatt kiemelt stratégia jelentőséggel bírt az európai országok számára. 1940-ben végül a britek léptek először: lerohanták a szigetországot, a miniszterelnök, Winston Churchill ugyanis attól tartott, hogy az Adolf Hitler vezette Németország megtámadja és átveszi az irányítást az Atlanti-óceán északi vizein.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?