2026-ban tervezi útjára indítani a Honda és a Sony közös elektromos járművüket, amelybe a tervek szerint egy PlayStation 5 játékkonzolt is integrálnának. 

Az új modellért a Sony Honda Mobility felel, melyet alapvetően önálló vállalkozásnak szán a két cég. A cél egy olyan jármű összerakása, amelyet a Honda gyárt, illetve szolgáltatja hozzá a szervizelést, a Sony pedig a fedélzeti rendszer szoftveres hátteréért, valamint az érzékelők nagy részéért felel. A Sony Honda Mobilty elnöke és operatív igazgatója, Izumi Kawanish szerit a járművet önvezetőnek szánják, így a fedélzeten a játéknak és a szórakozásnak jutna az elsődleges szerep.

A gamerek álmát megvalósító elektromos jármű, ha valóban elkészül, kezdetben az Egyesült Államokban és Japánba kerül forgalomba. Kawanish a Financial Timesnak azt mondta, hogy technológiailag lehetséges a PS5 képességeit egy autóba integrálni, és mivel a Sony olyan tartalmakkal, szolgáltatásokkal és szórakoztató technológiákkal rendelkezik, amelyek megmozgatják az embereket, ez előny jelenthet számukra a Teslával szemben. A jelentések szerint a jármű a Sony portfóliójának legfejlettebb játékait fogja futtatni a PlayStation 5-ről.

A Tesla még tavaly januárban jelentette be, hogy az AMD chipgyártóval olyan közös platformot fejlesztenek, mellyel a Tesla-tulajdonosok az autóba is magukkal vihetik kedvenc videójátékaikat. Az elektromos autógyártó azzal dicsekedett, hogy a továbbfejlesztett Model X és Model S autók olyan élvonalbeli, grafikaigényes játékokat futtathatnak, mint a Cyberpunk 2077 vagy a The Witcher.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!