Ha szembe jönne egy ilyen szarvas, tuti összecsinálnád magad

Finnországban továbbra is kreatívan próbálkoznak azzal, hogy visszaszorítsák a téli szarvasbalesetek számát.

A világon a legtöbb szarvasbaleset Finnországban történik, legalábbis, amiben az autók is érintettek. Az északi országban télen a látási viszonyok finoman szólva sem a legideálisabbak, hiszen alig van világos, másrészt pedig a hó, a köd, a szitáló pára sem segít.


szarvas baleset
Ráadásul az országban rengeteg a szarvas, akik úgy vélik, hogy nekik ugyanannyi joguk van az utakon flangálni, mint egy autónak. Emiatt aztán rengeteg baleset történik, amit különféle praktikákkal próbálnak megelőzni. 2014-ben indult egy kísérlet, amelynek során bekenték rikító festékkel az állatok agancsát, de ez átütő eredményt nem hozott, mert viszonylag hamar lekopott róla. De néhányan a mai napig nem adták fel, és lelkesen kenik-fújják foszforeszkáló anyaggal az agancsokat, aminek köszönhetően a képen látható démonszarvasok grasszálnak Nokiaisztánban. Megmondom kerek-perec, ha egy ilyen jószág szembe jönne mondjuk a Bakonyban kirándulás közben, visítva rohannék a zirci Fájdalmas Szűz Anya templomig, magamra zárnám, és bekuckóznék a szenteltvíztartó alá, hátha az segít.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?