Ufónak hitték, pedig csak koszos volt a marsjáró kamerája

Amatőr űrkutatók egyből ufót kiáltottak, pedig a valóság jóval kiábrándítóbb volt. 

A NASA Perseverance marsjárója egymás után küldi haza az izgalmasabbnál izgalmasabb képeket a Mars felszínéről, az egyik legutóbbi kép pedig a szokottnál is jobban megmozgatta az űrkutatás iránt érdeklődők fantáziáját. A november 27-én készített fotón látszólag egy furcsa, fekete objektum látható, amellyel kapcsolatban természetesen egyből beindultak az interneten a találgatások. Az egyik Reddit-felhasználó például azt feltételezte, hogy egy ufó láthatunk a képen, amint átrepül a Jezero-kráter felett.


Sajnos a kutatók ennél kevesebb fantáziával vannak megáldva: Justin Maki NASA-tudós szerint az ufónak vélt fekete dolog valójában egy mikroméretű szennyeződés a Perseverance egyik képalkotó szenzorán. Ezt bizonyítja egy korábban készített fotó is, amelyen ugyanaz a sötét objektum jelenik meg.

perseverance ufo
Fotó: NASA

Nem is olyan rég a NASA másik rovere, a Curiosity is lefotózott egy ufónak tűnő tárgyat, ám mint kiderült, ezúttal is egy mikroméretű szennyeződés volt csupán a ludas.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?