Kanye West mégsem veszi meg a jobboldali Parler közösségi oldalt

Az újabban Ye néven futó Kanye West mégsem vásárolja meg a szélsőjobbos körökben népszerű Parler közösségi oldalt, ráadásul újfent kitiltották a Twitterről is: ezúttal egy horogkeresztet sikerült posztolnia a rappernek. 

Még októberben egy antiszemita posztot követően függesztették fel West profilját a Twitter felületén, majd ezzel szinte egy időben felreppent a hír, hogy a zenész még az idén megvásárolja a jobboldali szellemiségű felületet. „Egy olyan világban, ahol a konzervatív vélemények ellentmondásosnak számítanak, meg kell győződnünk arról, hogy jogunk van szabadon véleményt nyilvánítani” – mondta a rap mogul.


A TechCrunch most arról számolt be, hogy a felvásárlásból mégsem lesz semmi. A platform anyavállalata azt állítja, hogy közös döntés vezetett ahhoz, hogy megszüntetik a Parler felvásárlási szándékát. Nem világos, hogy az üzletet miért mondták fel, ám a hírt nem sokkal azután jelentették be, hogy a zenész egy jobboldali műsorban elkezdte Hitlert és a nácikat dicsérni. A rapper az interjú után egy horogkereszttel kombinált Dávid-csillagot is közzétett a Twitteren, mely még a szólásszabadság fontosságát hirdető Elon Musknak is sok volt, ezért újra felfüggesztették a közösségi mikroblogon.

Kanye évekkel ezelőtt elkezdte a jobbra tolódást, ám az elmúlt hónapokban többször is sikerült túltolnia a biciklit rasszista és antiszemita kijelentéseivel.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?