Aszteroida-szimulátor, ha már tele a tököd mindennel

Van az úgy, hogy az ember teste és lelke is elfárad, újabb és újabb problémák ütik fel a fejét, akkor jön jól az aszteroida-szimulátor, amivel megnézhetjük, milyen lenne, ha valami eltrafálná az országunkat. 

A híroldalak hasábjain előszeretettel jelennek meg olyan riogató címek, mint ‘Gyilkos aszteroida közelít a Föld felé’ vagy ‘Egy napunk van a hatalmas aszteroida érkezéséig’. Szerencsére az ismert aszteroidák egyike sem jelent veszélyt a bolygónkra nézve, és a tudósok mai álláspontja szerint meglehetősen kicsi az esélye annak, hogy a közeljövőben egy nagyobb repülő kőszikla összeütközzön a Földdel. Léteznek persze olyan kedves programok, amelyekkel szimulálni lehet a becsapódást, ilyen például az Asteroid Launcher is, amely megmutatja, milyen hatásokkal kellene számolnunk egy adott meteoritbecsapódás esetén.


A szimulátorban megadhatjuk az űrkőzet összetételét (arany, kő, szén, vas), valamint a becsapódási szöget és sebességet, no és természetesen a helyszínt, ahol az űrkőzet összetalálkozik a Földdel. A program az általunk megadott paraméterek alapján végzi el a pusztítást, így a beállítás után nekünk nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és élvezni munkánk gyümölcsét. Nem is olyan rég egyébként a NASA tudósai is szimuláltak egy meteorit becsapódást, melynek eredménye Armageddon lett, Bruce Willis nélkül.

Az aszteroida-szimulátort itt találjátok, mindenkinek jó szórakozást kívánunk a kozmikus romboláshoz!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?