Mire képes egy Kia a Lamborghini Aventador ellen?

Ha a Kia nevét halljuk, elsőre biztos nem az jut eszünkbe, hogy Lambókat enne reggelire, de még csak az sem, hogy egyáltalán szeretne ilyet. 

A Kia egy olyan gyártó, aki hosszú évek kitartó munkájával felküzdötte magát oda, hogy az európai ízlés is elfogadja, mi több, ne úgy gondoljanak rá, hogy nem szép, de legalább olcsó, és megbízható. Hiszen a koreai gyártó elmúlt években felvonultatott palettájának több olyan darabja is van, amire ránézve kimondottan formás, sportos benyomást kapunk. Ilyen a Kia EV6 GT is, ami úgy gondolta, összeméri az erejét egy Lamborghini Aventador SVJ-vel. Az összecsapást a CarWow csapata hajtotta végre, és nem lőjük le a poént, ha azt mondjuk, az ázsiai négykerekű lényegesen jobban teljesített, mint azt így elsőre a nevét hallva gondolná az átlagpolgár.


Hozzá kell tenni, az EV6 GT nem egy átlagos masina, mivel két elektromos motorja 585 lóerőt, és 740 Nm nyomatékot tud, ami messze kiemeli őt a hétköznapi járgányok világából. Ugyanakkor ennek ára van, hiszen a 77 kWh-s akkumulátorcsomag okán a súlya 2 125 kilogramm. Az EV6 GT árának hatszorosába kerülő Aventador pedig mindössze 1 525 kg, ugyanakkor 6,5 literes motorja 770 lóerőre és 720 Nm-re képes. Ezek alapján azt feltételezhetnénk, hogy úgy elveri a koreai járművet, hogy az utána már csak felkapcsolt lámpával tud majd aludni. Szóval tessék a videóra kattintani (aminek egyébként a jelentős része nem erről az EV6 GT-ről szól).

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?