Egyre csak csúszik az önvezető Apple autó

A jelentések szerint 2026-ra halasztották az önvezető Apple autó megjelenését, de nem lepődnénk meg, ha akkor sem érkezne meg. 

Sok éve halljuk, hogy az Apple-nek nagy tervei vannak a prémium autók piacán, és hamarosan önvezető elektromos autót dob piacra. A Bloomberg forrásai szerint viszont már megint elhalasztották ezt az Apple járművet, és az legkorábban 2026-ban debütálhat.


A Project Titan néven futó fejlesztéseket 2014 óta folyamatosan emlegetik, akkor kezdett állítólag saját járművet tervezni az Apple. Állítólag most már egy sokkal kevésbé nagyratörő modellt terveznek, mégis lesz benne kormány, pedálok, a teljes önvezetés pedig kizárólag autópályán működik majd.

Korábban még arról lehetett hallani, hogy hamarabb és teljesen önvezető autót hoznak (kormány és pedálok nélkül), azonban az utóbbi hónapokban sorra születnek olyan nyilatkozatok az autóiparban, hogy bár minden szereplő önvezetést akar, a realistább hangok szerint talán sosem lesz ilyesmi, de úgy 2030-ig biztosan nem.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?