Rémesen gagyi a TCL szemüveg nélküli 3D tévéje

Messze nem tökéletes a technológia, amelynek így még sok értelmét nem látni. A szemüveg nélküli 3D még gyerekcipőben jár.

2010 környékén robbantak be a 3D televíziók, hogy aztán néhány év után érdeklődés hiányában nyugdíjba vonuljanak. Az embereknek a legtöbb bajuk a fránya kötelező kiegészítővel, a szemüvegekkel volt. Időről-időre felröppen a hír, hogy egyes vállalatok foglalkoznak szemüveg nélküli 3D megjelenítőkkel, láttunk is néhány kósza próbálkozást, de ennél tovább nem jutottunk.szemuveg nelküli 3D


Úgy tűnik, hogy még 2023-ban is akad, aki lát fantáziát a térhatásban, ráadásul nem is valami ki dzsunkacég. A világ egyik legnagyobb tv gyártója, a TCL villantott a CES kiállításon egy méretes, működőképes terméket. Ha szemből nézzük, akkor a modell tényleg képes a térhatás megjelenítésére, de ez az effekt csak néhány nézési pontból működik. Tehát ha ezektől elmozdulunk, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy szétesik a kép, duplikálódnak az objektumok. A színek mindig fakók, a mozgásmegjelenítés pedig valószínűleg nem az igazi, hiszen csak lassított felvételt mutattak rajta.

Egyszerűen nem igazán világos, hogy miért erőlteti ezt a vonalat a kínai cég. 3D tartalmak már nem nagyon vannak, és arról sem nagyon hallani, hogy tömegek követelnék a térhatású megjelenítőket. A jelenlegi fejlettségi szinten ezek a modellek rengeteg kompromisszum megkötésére késztetik a felhasználót, így létjogosultságuk ebben a formában nincs igazán.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?