Ilyen lehet a Xiaomi első elektromos autója

Közepes méretű szedánnal próbálkozhat az EV-piacon a Xiaomi, 38 ezer dollárnak megfelelő indulóár mellett. 

Azt pletykálják, hogy az első Xiaomi elektromos autó egy közepes méretű szedán lesz, ebből pedig jelenleg két verzió létezik. Ez már sokadjára merül fel, állítólag 38 ezer dollárnak megfelelő összegtől indul majd az ára, míg a második verziót 51 ezer dollártól lehet majd elvinni. Mindezt állítólag belsős források tálalták ki.


Az új Xiaomi EV-k állítólag a Qualcomm és az NVIDIA Orin X következő-generációs megoldásait használják majd, a belépőmodell 400 V-s platformot és BYD LiFePO4 akkut kap. A drágább 800 V-s platformot és CATL Kirin akkut. A bemutatóra idén lehet számítani, a sorozatgyártás kezdetére jövőre. A második Xiaomi EV pedig 2025-ben jöhet.

Kínában egyébként már kiszúrtak pár álcázott tesztjárművet, amelyek a találgatások szerint elektromos Xiaomi autók – az első prototípusokat állítólag már szeptemberben legyártották.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?