HDR-kamerával és neurális hálózat segítségével gondoskodik a gyepről a Worx Landroid Vision robotfűnyíró. 

A Worx az idei CES-en is kiállította az új Landroid Vision robotfűnyíróját, amely a cég szerint az első a piacon, amely neurális hálózatot használ. A mesterséges intelligencia segít megállapítani a különbséget a fű és a környezete között, a VISION AI pedig beépített HDR-kamera alapján tájékozódik, rögzít képeket és elemzi azokat. Értelemszerűen határvonalakat nem kell kijelölni, és az akadályokat is elkerüli a robot.

A kamera a napos időben is jól lát, egy képkocka feldolgozásához 0,05 másodperc szükséges. Alapvetően az önvezető járművek technológiáját emelték át, így járdán is biztonságosan közlekedik a fűnyíró, amelynek a navigációjához feltérképezésre sincs szükség.

A robot érzékeli az esőt és visszatér az esőálló házába, ráadásul olyan csendesnek mondják, hogy éjjel is dolgozhat. Van az eszközben Wi-Fi, Bluetooth, járnak rá OTA frissítések, vezérelhető appon keresztül, a vágási magassága pedig 38 és 89 mm között állítható. 1000, 2000 és 4000 négyzetméterre szánt verzió lesz majd a robotból, idén tavasszal.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!