Ma kibökte a Google, hány dolgozónak mutat utat

Az elmúlt napokban több szám is napvilágot látott, hogy hány dolgozójának mutat majd ajtót a Google, de ma kiderült a valóság. 

A Google ma azt közölte, hogy 12 000 munkahelyet szüntet meg a gazdasági nehézségek okozta helyzet átvészelése érdekében. A leépítések – ami a legnagyobb a vállalat 1998-as alapítása óta – a Google anyavállalata, az Alphabet különböző termékterületein, funkcióiban, szintjein és régióiban dolgozókat érintenek. Sundar Pichai vezérigazgató a munkatársaknak küldött, blogbejegyzésként is közzétett e-mailben jelentette be a leépítéseket, nehéz döntésnek nevezve azokat, hogy felkészüljenek a jövőre. Pichai bocsánatot kért azoktól, akiknek el kell hagyniuk a vállalatot, mondván, hogy ez sok tehetséges alkalmazott elengedését jelenti.


google oroszország

„Az a tény, hogy ezek a változások hatással lesznek a Googlerek életére, súlyosan nyomaszt, és teljes felelősséget vállalok azokért a döntésekért, amelyek idáig vezettek” – mondta. Bár ebből a kirúgottak nem fognak kenyeret venni, de azért szép szavak. A 12 000 fős elbocsátás a vállalat 185 000 alkalmazottjának 6,5%-át jelenti, és jól mutatja, milyen gyorsan nőtt meg a gigacég. Most több alkalmazottat bocsátanak el, mint ahányan 2006-ban összesen ott dolgoztak, hiszen akkor a létszám 10 500 fő volt. Ezek az elbocsátások sajnos szépen illeszkednek abba a sormintába, amely november óta a nagy amerikai technológiai vállalatokat, köztük a Microsoftot, az Amazont, a Metát és a Twittert is érinti. A koronavírus időszaka alatt látott online boom komoly bővítései után az általános globális helyzet hirtelen rántotta ki a szőnyeget a vállalatok lábai alól.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?