Brutálisan sok embert rúg ki a Microsoft

A globális gazdasági krízisben sokakat tragikusan érinthet a gigantikus Microsoft leépítés

microsoft leépítés
Satya nincs jó kedvében

Úgy látszik, hogy a világ egyik legnagyobb vállalatát, a Microsoftot is elérte a gazdasági válság. A cég ügyvezető igazgatója, Satya Nadella ugyanis egy nyilvános blogbejegyzés keretein belül közölte a világgal, hogy 2023 a leépítések éve lesz a cégnél.


Irgalmatlan mennyiségű, több, mint 10 000 embert pakolnak utcára biztosan, ami azt jelenti, hogy a munkavállalók 5 százalékától válnak meg. Ráadásul ez a folyamat már meg is kezdődött állítólag, és a harmadik negyedévig mindenkit kiraknak majd. A cég vezetője mindenesetre igyekezett megnyugtatni mindenkit, mondván odafigyelnek majd arra, hogy az egykori dolgozók „méltósága megmaradjon”. Hogy ez pontosan mit jelent, azt Satya úr sajnos nem részletezte, de ez igazán parádés közhelynek tűnik. Azért egy bizonyos életkor felett ezt már biztos nem nyalja be senki, pláne, ha épp őt rúgták ki.

Microsoft leépítés: Nincs épkézláb magyarázat

A globális gazdasági válság közepén az emberek nem azt akarják, hogy méltósággal rúgják ki őket, hanem, hogy pont ne kerüljenek utcára. Az is elég pompás, hogy egyelőre nem részletezték, hogy pontosan hol és milyen területeket érint a gigantikus leépítés. Szóval az elkövetkező hónapokban jó eséllyel tízezrek fekszenek majd le gyomorgörccsel, nem tudva, hogy másnap reggel még meglesz-e a melójuk.Microsoft leépítés

Nadella arra pontosan nem tért ki, hogy mi az oka ennek a drasztikus lépésnek, elsütött egy pár okosságot a változó környezetről, meg az új kihívásokról. Nyilván azt nem mondhatta, hogy a tulajdonosok még nagyobb profitot akarnak, hogy vehessenek maguknak még egy pár szigetet, de nyilván valami ilyesmi lehet a háttérben.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?