Egészen elképesztő, miről számolt be egy friss kutatás: a brit férfiak és a nők közel fele azt sem tudja, hol van a végbele, de a nemi szervek megtalálása is sokaknak komoly gondot okoz. 

A Pall Mall Medical magánklinika megrendelésére készített kutatás többek között azt vizsgálta, mennyire vannak tisztában a britek a saját testükkel. A kutatás elborzasztó végeredménnyel zárult, többek között kiderült, hogy a megkérdezettek 45 százaléka azt sem tudja, hol található a végbél.

Itt azonban még nincs vége a történetnek: a résztvevők valamivel több mint fele (52%) tudta csak megmondani, hol van a szaporítószerve. A nők egyébként bölcsebbnek bizonyultak ebben a témában, ugyanis 57 százalékuk tudta merre keresse a szóban forgó testrészt, míg a férfiak mindössze 47 százaléka tudta, hol található a nemi szerve.

Fontos, hogy jól ismerjük a testrészeinket és azok funkcióit, ez ugyanis lehetővé teszi számunkra, hogy jobban kézben tartsuk egészségünket, és megértsük, ha a dolgok esetleg nem működnek megfelelően. Talán az embereknek vissza kellene térniük a klasszikus Operáció társasjátékhoz” – mondta Dr. Chun Tang, a magánklinika igazgatója, aki szerint a kutatás egyértelműen rávilágított arra, milyen sokan nincsenek tisztában az emberi szervezet alapvető felépítésével sem.

A 2000 brit felnőtt bevonásával végzett kutatás arra is rámutatott, hogy az 55–64 éves korosztály a legtájékozottabb a témában, míg a 18-24 évesek a legtudatlanabbak.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!