Rekordbevételt hozott 2022 a Tesla számára

Miközben Elon Musk azon van, hogy meggyőzze a világot az ép elméjének megbomlásáról, a Tesla rekordszámokat produkált. 

Hiába csökkent a Tesla autóinak az ára, többet adott el, és ezzel több pénzt keresett, mint valaha. Az autógyártó a tegnapi piaczáráskor kiadott 2022-es teljes éves eredményközlése szerint a negyedik negyedévben 405 278 elektromos autót szállított ki, ami bőven meghaladja az előző negyedév 343 830-as számát. Ezzel az összes kiszállítása 2022-ben 1,31 millió autóra emelkedett, ami rekordot jelent a márka számára, és 40%-os növekedést az előző évhez képest, ugyanakkor alig marad el a saját céljától, az 1,4 milliótól. Az autógyártó tavaly év végén bizonyos esetekben akár 20%-kal is csökkentette elektromos autóinak árait.


tesla kigyulladt
Néha azért ilyen is van – Fotó: Forbque

Ezt részben a kereslet csökkenése ösztönözte, de azért is szükség volt rá, hogy a Model 3 és a Model Y a tavalyi inflációcsökkentő törvényben szereplő 55 000 dolláros minősítési határ alá kerüljön a 7500 dolláros szövetségi adójóváíráshoz. Ennek egyébként a befektetők nem annyira örültek, de Elon Musk szerint a megfizethetőbb Tesla jó dolog. A gyártó jelentése szerint a Tesla átlagos eladási ára 2017 és 2022 között a felére csökkent, és valószínűleg tovább fog csökkenni. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a járművek gyártásának és kiszállításainak oroszlánrészét immár az olcsóbb Model 3 és Y modellek teszik ki. 2018-ban ezek a 254 530 eladott darabnak alig több mint felét tették ki, ma már a tavaly értékesített 1,31 millió mintegy 95 százalékát adták.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?