Csúnyán megbüntetik a bunkó módon parkoló Tesla-tulajokat

Sokan parkolnak töltőhöz, de nem töltenek. Rajtuk állnak bosszút, bedugják a töltőkábelt, aztán lehet fizetni. 

A legtöbb elektromos autó töltéséhez így is sokat kell várni, mindegy, hogy a napi közlekedés, a hosszú út vagy a megszokás indokolja, hogy miért nagy a sor. Nincs ez másképp az USA-ban sem. Az viszont sokak életét megnehezíti, hogy egyes Tesla-tulajdonosok Amerikában és Kínában úgy parkolnak le a Supercharger töltőkhöz, hogy nem is kell tölteniük, és nem is töltenek.


Ennek azonban a Tesla Model Y és Model 3 járműveknél következményei vannak. Mások ugyanis próbálják eltántorítani az illetőket a fenti gyakorlattól. A közösségi média tele van olyan felvételekkel, ahol fogják a bunkón parkoló illetők EV-jét, és rádugják a Superchargerre. Emiatt aztán tétlenségi díjat számláz a rendszer.

Ez percenként 1 dollár is lehet, így aztán gyorsan összegyűlhet egy kellemetlen összeg azoknak, akik rossz helyre parkoltak. Persze az is érdekes téma, hogy miért nyithat ki egy idegen egy másik autóján egy töltősapkát.

Vajon jön majd egy szoftverfrissítés, ami ezt az egészet rendbe teszi…?

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
HL

HL

Vérbeli hírező, aki az egyik ujját mindig a techvilág ütőerén tartja. Ezért mondjuk csak kilenc ujjal gépel, de így is elég gyorsan nyomja. Kedvencei a mobilok (azon belül is a Pixel).

Ezeket olvastad már?