Telefon vásárlás 100000 forintért: Ezek a legjobb modellek!

Mire kell figyelni, ha valaki mobilt venne, de nem állnak vagyonok a rendelkezésére? Mutatjuk, illetve ajánlunk néhány konkrét terméket! Telefon vásárlás 100000 forintért. 

Sokan vannak, akik nem akarnak vagy tudnak vagyonokat költeni egy mobilra, de ők is megérdemlik a használható készülékeket! Szerencsére így gondolják a gyártók is, és van már korrekt telefon 100000 forint alatti áron is. Viszont ez az a kategória, ahol már bizonyos kompromisszumokat muszáj megkötni.telefon 100000 forint


Összeszedtük, hogy szerintünk melyek a legfontosabb tulajdonságok, és ajánlunk is néhány konkrét modellt. Azt muszáj leszögezni, hogy ez egy szubjektív lista, nem Örökérvényű igazság, hanem a mi véleményünket tükrözi.

Képernyő

Egy telefon megítélése szempontjából, ez, azaz a látványvilág a legfontosabb dolog. Leegyszerűsítve a dolgot annyit kell tudni, hogy OLED: JÓ, LCD: ROSSZ. Ennyi a lényeg.telefon 100000 forint

Az OLED kijelzők tökéletes feketéje, végtelen kontrasztja, és hibátlan betekintési szöge mellett az IPS paneles telefonok szánalmas sötétszürkéje, gyalázatos kontrasztja és fátyolos színei röhejesnek tűnnek. Hogy mennyi a képfrissítési ráta, meg a csúcs fényerő, annyira nem lényeges dolog, pláne ebben a kategóriában. Szóval OLED legyen, ez fontos! És a maximum 100000 forintba kerülő mobilok között már akadnak ilyen modellek.

Akkumulátor

Ez is marhára lényeges, hiszen az akksitól függ (nagyrészt) az üzemidő, azaz, hogy meddig bírja szuflával egy termék. Az akkumulátor kapacitását milliamperórában (mAh) adják meg, és értelemszerűen minél nagyobb ez az érték, annál jobb a cucc. Simán vannak már ennyért 4500-5000 mAh-s modellek is.telefon 100000 forint

Hardver

Legyünk őszinték! Ennyiért csodaprocesszort nem fogunk kapni, viszont a 6-8 GB RAM már bőven benne van a pakliban. A százezres mobilok is elég erősek lehetnek ahhoz, hogy fussanak rajtuk a jobb játékok is, amihez nyilván le kell butítani a grafikát, valamint, hogy viszonylag gyors legyen a netezés, ne legyen gond a chateléssel, navigációs programokkal. A képszerkesztés is működhet, viszont a normális videóvágást el lehet felejteni.

Dizájn

Szerintem totál lényegtelen. Ebben a kategóriában kis túlzással egyik modell olyan, mint a másik. A kávák mindenhol keskenyek, a készülékház vékony. Én a vízállóságért nem adnék extra pénzt, mert annyiszor az életben ezt úgysem lehet kihasználni, tok meg amúgy is kell minden készülékre.telefon 100000 forint

5G

NEM FONTOS! Az 5G támogatásért felesleges plusz pénzt kiadni.

Hang

Mindegyik ilyen árkategóriájú telefon ugyanúgy szól: A hangszórójuk vacak, ha rádugod a fülest, akkor elviselhetőbb.

Operációs rendszer

Minden ilyen telefon vagy alap Androidot, vagy az Android módosított verzióját használja. Szerintem az alap Android vacak, szóval a Nokiákat például el is lehet felejteni. Ez tényleg teljesen szubjektív vélemény, de szerintem a Samsung és a Xiaomi rendszere a legjobb, ezek a leggyorsabbak, ezeknél van a legtöbb kapcsolódó szolgáltatás, illetve támogatás. Azt fontos megjegyezni, hogy az újabb Huawei telefonokon Android ugyan van, viszont nincs Google támogatás, ami igen kényelmetlen lehet.olcsó mobil

Kamera

Nagy csodákat ezen a szinten várni nem lehet. Önmagában a megapixel szám nem annyira fontos, csak egy jól hangzó marketing trükk. A nagyon sötétet egyik ilyen telefon sem szereti, világosban meg mindegyikkel lehet egész jó képeket lőni. Az igazán fontos, szerintem, hogy legyen rajta ultraszéles (ultrawide) kamera is, mert az tök hasznos lehet. A makró viszont lényegtelen, használhatatlan, értelmetlen parasztvakítás. Itt írtunk részletesen a mobilfotózás rejtelmeiről, akit érdekel lapozzék erre a kiváló cikkre.

Tárolókapacitás

128 GB az alapelvárás. A 64 GB már SEMMIRE sem elég manapság.olcsó telefon vásárlás

Márkák

Érdemes olyan készüléket választani, aminek van rendes magyarországi képviselete, mert náluk jó eséllyel a szervízelés, a garancia, stb. is jól meg van oldva. Tehát például hiába tűnik jó vételnek mondjuk egy Vivo mobil, ha valami gáz van vele, akkor a szervizelése kilátástalannak tűnik, és az esetleges hibák esetén a bevizsgálás is rettenet körülményes lehet. Az általáunk preferált, javasolt márkák: Samsung, Xiaomi, Oppo, Realme, Poco.

Ajánlott modellek – telefon 100000 forint 

Na de jöjjön a lényeg, ezeket a modelleket ajánljuk mi azoknak, akik maximum 100000 forintot költenének telefonra.

Samsung A32

Ez a modell remek OLED kijelzőt kapott, az akksijára sem lehet panasz, a kamerarendszere korrekt, a teljesítménye pedig közepes. 97 000 forintba kerül, ennyiért remek vétel, de az 5G-s változatát nem ajánlom!

Xiaomi Redmi Note 11 Pro

Ez az egyik dzsóker a pakliban! Szuper kijelző, közepes hardver, egész jó kamera, és remek akkumulátor. A dizájn nem valami nagy szám, de hát ezt túl lehet élni, nem? De! 98 000 forintért hazavihető, szóval 100 papír alatt marad valamivel az ára.olcsó telefon vásárlás

Realme 9

A Realme itthon nem túl ismert márka, pedig a világ egyik legnagyobb mobilos cége, a BBK Electronics áll mögötte. Mindenesetre ez egy király termék, nagyjából ugyanazt tudja, mint a fent említett Xiaomi és Samsung telefonok, azt leszámítva, hogy a kamerája picit gyengébb azoknál a tapasztalataim szerint, és a Realme rendszere nem annyira kifinomult. Az ára 90 000 forint, a tudásához képest ez korrekt összeg.

Szóval mi ezeket a modelleket ajánljuk, ha arról van szó, hogy kellene egy okostelefon 100000 forintért maximum. Ha valakinek van ezeken kívül bármi épkézláb tippje, ötlete, ossza meg mondjuk a Facebookon.

[sc name=”facebook” ][/sc]

  • Dizájn
  • Képminőség
  • Teljesítmény
  • Akkumulátor
  • Kamerák
  • Extrák
  • Ár/érték arány
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
További tesztek

Ezeket olvastad már?