Így még tutira egyetlen Apple Store sem mutatta meg magát

Valaki eljátszott a gondolattal, hogy miként festhet az Apple Store eltérő építészeti környezetben.

Jó eséllyel arra sosem lesz példa, hogy egy Apple Store például a gízai piramisok egyikében nyissa meg kaput, de attól még pusztán teoretikusan el lehet képzelni, hogyha mégis így történne, az miként nézne ki építészetileg.


Kép: Techeblog

Ebben pedig segítséget nyújt nekünk Shail Patel, valamint a mostanában egyre divatosabb mesterséges intelligencia alapú képalkotás. Ebben az a jó, hogy az ember a megfelelő promtokat megadva az MI által generált képet kap, amit egészen testreszabhatóvá lehet varázsolni.

Kép: Techeblog

Patel sem tett másként, megadta azokat promtokat, amiknek a segítségével a legeltérőbb környezetekben láthatók az Apple képzeletbeli boltjai, és az itt szereplő képek születtek végeredményként.

Kép: Techeblog

Hozzá kell tenni, azért a megfelelő „alkotáshoz” egész jól körül kell írni, hogy mire gondolunk, de szerencsére az MI abból is ért, ha csak szavakat adunk meg, és abból is, ha mondatokban fogalmazunk.

Kép: Techeblog

A Stable Diffusion, DALL-E, és hasonló mesterséges intelligencia alapú képalkotások egyébként csak a jéghegy csúcsát képezik. Ha egy lépéssel tovább megyünk, akkor érdemes felidézni Amaar Reeshi esetét, aki az MI segítségével egyetlen hétvége alatt generáltatta egy gyermekeknek szóló könyv illusztrációit.

Kép: Techeblog

Ehhez órákat töltött a szöveges kérések módosításával, és több száz generált képet utasított vissza, de végül sikerült megtalálnia a számára szükséges tizenhármat. De még ez is csak a felszín karcolgatása ahhoz képet, amit az MI tud.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?