Még jobban fojtogatná az USA a Huawei-t

Az USA azt tervezi, hogy az összes, amerikai forrásból származó technológiai termék exportját blokkolja a Huawei irányába. 

Úgy tudni, az USA egyes kormányzati tisztviselői a Huawei-nek történő mindenféle értékesítés betiltását szorgalmazzák, miközben arról vitatkoznak, hogy módosítsanak-e engedélyezési politikájukon. Ez azt sugallja, hogy a szigorított ellenőrzés inkább az amerikai belpolitika, mintsem a fokozott biztonsági aggályok következménye. A Bloomberg megjegyzi, Biden elnökre a képviselőházat ellenőrző republikánusok nyomást gyakorolnak, hogy „folytassa Peking megszorítását, különösen az ország technológiai fejlődésének korlátozása érdekében”.


Kép: FT

Nehéz belátni, hogy ez hogyan kapcsolódik az USA alapvető aggodalmához, a Huawei 5G dominanciájával kapcsolatos problémakörhöz. A kínai vállalatot már most is tiltólistára tette a legtöbb amerikai szövetséges, míg beszállításának teljes betiltása visszahatást válthat ki számos szövetségen kívüli országból, amelyek tartanak ennek a döntésnek a hálózataikra gyakorolt hatásától. A Huawei-korlátozások kiterjesztésének híre azt követően röppent fel, hogy a Biden-csapatnak a múlt héten sikerült meggyőznie Hollandiát és Japánt, hogy csatlakozzanak a fejlett gyártóeszközök Kínába történő értékesítésének korlátozására irányuló rendszerhez. Az ázsiai nagyvállalatot még a Trump-adminisztráció tette tiltólistára, é azóta a Huawei a felhő és az új szegmensek, például az intelligens autók és a digitális energia felé fordult a növekedés érdekében, főként a kínai piacot megcélozva. Saját közlése szerint az utóbbi 3 évet túlélő üzemmódban töltötte, de most végre fordult a kocka. Vélhetőleg hamarosan megtudjuk, ez mit is jelent pontosan.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?